Scheerzeep opschuimen

Geplaatst op

Geplaatst in

Onze scheerzeep bevat natuurlijk helemaal geen schuimverbeteraars. Om toch fijn, lobbig schuim te krijgen kun je het beste met de scheerkwast aan de slag.

In dit filmpje laten we je zien hoe je vrij gemakkelijk een lekker stevig schuim kunt kloppen!

Scheerzeep opschuimen

En zo simpel is het eigenlijk: maak met je in warm water natgemaakte kwast ronddraaiende bewegingen over de zeep tot hij mooi even stevig schuim geeft en breng dit op je gezicht aan.

Omdat onze scheerzeep bestaat uit heel milde, verzorgende oliën, zal het schuim ervan niet zo stijf op je gezicht blijven staan als bij scheerzeep of -schuim dat voor het merendeel bestaat uit stearinezuur (op het etiket te vinden als sodium stearate). Zulk schuim staat lang stijf maar droogt de huid ook uit.

Gelukkig heb je om zorgvuldig en zonder scheerbrand te kunnen scheren niet alleen schuim nodig. Maar ook de gladde film die deze scheerzeep op de huid aanbrengt. Dit verzorgt de huid en verzacht het baardhaar waardoor je glad en pijnloos kunt scheren.

Heilzame werking

Onze scheerzeep bevat allerlei verzorgende oliën en plantenextracten met een heilzame werking, zoals brandnetel, paardenkastanjeblad, larix en eucalyptus. Ze stimuleren onder andere de doorbloeding. Daarnaast hebben ze ontstekingsremmende, bloedstelpende en zuiverende eigenschappen.

De basis van de zeep bestaat met name uit avocado-, castor- en borageolie. Door hun verzorgende en kalmerende kwaliteiten wordt de huid zacht en soepel. Vlak voor de zeep wordt opgegoten in de kommen roeren we het larixhydrolaat er doorheen. Larix draagt bij aan de zuiverende en kalmerende werking, en het heeft een heerlijke geur.

Daarbij bevat deze zeep biologische etherische oliën van ceder, eucalyptus en dennenolie.

Scheerzeep van Werfzeep

Met deze scheerzeep ga je niet alleen scheerbrand en een droge huid tegen maar ook, en met een gerust hart, het gebruik van drijfgas in spuitbussen, palmolie en dierlijk vet waar gewoonlijk scheerzepen mee worden gemaakt! Deze zeep is mileuvriendelijk, plastic free en 100% non-toxic.

Werfzeep scheerzeep in kom

Onze scheerzeep van 100 gram gaat ruim een jaar mee en je vind hem hier, en de complete set met dubbele hoeveelheid zeep in de mooie aardewerken kom vind je hier.