Zeep van de dag: shampoo en koffiescrub

Geplaatst op

Geplaatst in

Onze zeepkeuken hebben we zo gebouwd (lees: heeft Laurens zo gebouwd) dat we tegelijkertijd aan de slag kunnen. Vandaag maken we de koffiescrub en shampoo. En dat laten we graag aan je zien!

300 zeepjes per dag

Vandaag hebben Laurens en Anne-Fleur weer 300 zeepjes gefabriceerd. Hieronder zie je een fotoverslag én video van het proces.

Onze zeepziederij - Werfzeep
Laurens maakt hier de shampoo, Anne-Fleur de koffiescrub.

Werfzeep Koffiescrub

Zelf zeep maken met koffie voor onze koffiescrub - Werfzeep
Koffie!
Een kijkje in de zeeppan.
Zelf zeep maken - koffiescrub - Werfzeep
Koffiescrub, vers in de zeepmal.

Koffiescrubzeep is een lekker robuuste scrubzeep. Onze koffie halen we bij Boot Koffie, koffiebranders uit Baarn. De koffie komt van de Kachalu Coffee Growers Association uit Santander, Colombia.

Scrubben met koffie is fijn voor je handen na zwaar werk in de tuin of de keuken, het neutraliseert ook geurtjes zodat je handen niet de hele dag naar knoflook blijven ruiken. Maar als benenscrub onder de douche is deze zeep ook helemaal perfect. Ik gebruik hem wekelijks voor een flinke peeling.

De geur is zwaar en verwarmend en fris tegelijk door de combinatie van citroengras, patchouli, nootmuskaat, kaneel en kurkuma.

Werfzeep shampoo

Zelf zeep maken - solid shampoo - Werfzeep
Shampoo vers in de zeepmal.

Tot slot de zijdeachtige okergele shampoo, vers in de mal. Na de gelfase zal het donkerder van kleur zijn. Morgen worden ze gesneden en kunnen ze de droogkast in. En over een maandje mogen ze de wereld in!

Solid Shampoo

Onze solid shampoo bar  wast je haar op milde wijze. Neemolie, avocado– en castorolie zijn heel goed voor je hoofdhuid en doordat deze haarzeep geen agressieve reinigingsmiddelelen zoals SLS bevat en ook geen synthetische, gladde laagjes op je haar aanbrengt, krijgt je haar het natuurlijke volume terug. Shampoo is onze hardstlopende zeep!

Deze shampoo geurt naar de combinatie van neemolie, eucalyptus, lavendel en wortel- en korianderzaad. Honing maakt je haar lekker zacht.

Solid shampoo gebruik je door het stuk zeep over je haar te wrijven, dit levert lekker veel schuim op. Minder grondig kan ook door de zeep tussen je handen op te schuimen en vervolgens het schuim door je haar te masseren.Tot slot kun je het combineren met natuurlijke haarspoeling. Hier delen we een supersimpel maar heel effectief recept.

Naar welke zeep gaat jouw voorkeur uit? De Werfzeep shampoo of koffiescrub? Laat gerust een reactie achter!