Zeep van de maand: honingshampoo

Geplaatst op

Geplaatst in

Na haar vorige blog over de kruidenshampoo blijft Hadassa nog even in de haarsferen met een blog over onze gouden oude honingshampoo.  Deze shampoo is helemaal afgestemd op de gevoelige hoofdhuid.

Verzorgend vertrekpunt

Net als de kruidenshampoo bestaat de basis van de honingshampoo uit verzorgende kokos- en olijfolie en karitéboter. Alledrie voeden ze de droge hoofdhuid. Verder zorgt kokosolie voor glanzend haar, een goed schuimende shampoo en werkt het tegen roos.

Daarnaast zit er nog neemolie, cacaoboter en castorolie in de basis van de honingshampoo.

werfzeep_ingredient-neem
Bloemetjes van neem

Neemolie zorgt voor je (hoofd)huid en helpt deze te herstellen. De olie is heilzaam voor je hoofdhuid, vooral als je roos of een geïrriteerde hoofdhuid hebt. Cacaoboter zorgt ervoor dat je huid zachter wordt en beter vocht vasthoudt, daarnaast zorgt het voor een rijke romige schuimlaag. Castorolie is een vette olie, die je huid helpt vocht vast te houden en te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Goddelijke geuren

Bovenop de basis komt een aantal etherische oliën, die naast hun geur ook nog allerlei verzorgende eigenschappen meebrengen.

Wortelzaad

Etherische olie van eucalyptus werkt antiseptisch en samentrekkend, hierdoor helpt het goed bij kleine wondjes of plekjes. Lavendelolie werkt ontspannend, zowel als je het opsnuift als op je huid. Verder werkt lavendel ontsmettend, ontstekingswerend, pijnstillend en wondhelend. Korianderolie heeft een verwarmend, revitaliserend en opwekkend effect, waardoor het kan helpen bij pijntjes en vermoeidheid. Cajeputolie zorgt voor een stimulerende, antiseptische, pijnstillende en zuiverende werking en kan psoriasis verlichten. Pepermuntolie verkoelt, ontspant en geeft verlichting bij pijn of zwellingen, verder heeft het ook nog antibacteriële eigenschappen.

De laatste etherische olie in de honingshampoo is wortelzaadolie. De olie bevat, net als wortels, heel veel mineralen en vitamines. Deze zorgen ervoor dat je huid sterk en glad blijft (vooral door vitamine A).

Last but not least

Honing! Onze honingshampoo heet niet voor niets zo. Biologische, onverhitte honing heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen, en is zacht voor de gevoelige (hoofd)huid. Daarnaast brengt het vocht in; erg fijn voor een droge huid. Honing kan helpen bij het herstellen en beschermen van de huid. Verder werkt het kalmerend en jeukverlichtend op een gevoelige hoofdhuid. Kort gezegd werkt honing verzachtend, herstellend en voedend. Lekker goedje voor in je shampoo!
Onze honing komt van Nederlands enige biologische Imkerij De Oase. Binnenkort zullen we een blog schrijven over waarom we zo trots zijn om met deze honing te werken, over de drijfveren van imker Elmar, over de bijen en waarom wij als plantaardige zeepmakerij (als enige uitzondering) toch met deze honing werken.

Heerlijk voor je hoofdhuid

Met al deze ingrediënten was je je haar schoon én verzorg je je hoofdhuid optimaal. Wil je de honingshampoo uitproberen? Je vindt ‘m hier.

Lees hier meer boeiende blogs over haarverzorging.