2019: een jaar in zeephoogtepunten

De laatste pannen zeep van het jaar staan op het fornuis, de laatste bestellingen worden ingepakt. Tijd om terug te kijken op een prachtig jaar!

Wat was 2019 druk en veelbewogen. Een jaar waarin we verder groeiden, bijzondere samenwerkingen aangingen, nieuwe collega’s verwelkomden, te zien waren op tv, en niet te vergeten een boek uitbrachten met de kennis van tien jaar Werfzeep. Dat alles was ondenkbaar geweest zonder jullie steun en enthousiasme. Met deze blog willen al onze klanten en fans bedanken; we nemen je graag mee langs een aantal absolute hoogtepunten van ons jaar!

De Werfzeep scheerkwast

Na maandenlang ontwerpen en testen was ‘ie er in januari ’19 dan eindelijk: de Werfzeep scheerkwast! We dachten vooral lang na over de scheerkop: we wilden dat die vegan zou zijn, dus vrij van dassen- of varkenshaar. De belangrijkste reden is dat we zo verre blijven van dierenleed, maar door de soort vezels droogt deze kwast ook sneller op dan een kwast van dierlijk haar en is daarbij hypoallergeen. Dit is extra fijn voor mensen met een gevoelige huid.

Over de voet is ook heel lang gediscussieerd: werd het een rechthoekige voet van essenhout, of toch een ronde van spar? Uiteindelijk kozen we voor het sparrenhout, omdat het zo’n prachtige tekening heeft en de kwast makkelijk in de hand ligt. We zijn supertrots op het eindproduct. En het is ook een groot succes bij jullie: we moesten de voorraad dit jaar geregeld aanvullen omdat al onze kwasten weer uitverkocht waren.

Het Zeepboek

In mei werd het Zeepboek aangekondigd. Dit is niet alleen een hoogtepunt omdat we ongelooflijk trots zijn op het eindproduct, maar ook op alle mensen die Werfzeep zo’n warm hart toedragen. De crowdfunding die we organiseerden bereikte binnen een week zijn minimum doel. Ook hadden we een hele lijst voorbestellingen, die ons hielpen de eerste druk te financieren. Zonder jullie hulp, steun en enthousiasme was dit boek er niet geweest!

Ook was het bijzonder om te zien hoe het hele Werfzeep-team samenkwam om onze liefde voor natuurlijke zeep over te dragen. Van recepten testen tot feedback geven op teksten, met z’n allen steunden we Evelien bij het verwoorden van de kennis die zij de afgelopen tien jaar heeft verzameld. Inmiddels zijn de eerste reacties binnen, en blijkt dat niet alleen wij, maar ook de lezers van het boek ontzettend van die kennis genieten. Er wordt niet volop zeep gemaakt, maar ook geëxperimenteerd met planten en verzorgende oliën. Dat is voor ons de mooiste uitkomst die we hadden kunnen bedenken.

Het Klokhuis bij Werfzeep

De uitzending van het Klokhuis over zeep werd al in 2018 gefilmd, maar was in december dan eindelijk te zien! We hebben met z’n allen heel hard gelachen, vooral om de sketch van de cowboys met hun ‘zeep van ongeparfumeerd rundervet’. Het was ook een hele zorgvuldige uitzending, waarin Evelien heel goed kon uitleggen wat wij hier nu precies doen en waarin onze zeep verschilt van zeep die in een fabriek wordt gemaakt. De hele Klokhuis-crew was echt geïnteresseerd en de samenwerking was erg leuk. Superleuk om onszelf zo terug te zien!

Kijk de uitzending hier terug:

Nieuwe collega’s

Het voelt nu al alsof het nooit anders is geweest, maar stiekem is Werfzeep vanaf januari haast verdubbeld! Marie en Charlotte begonnen in januari, in maart kwam Sephora in dienst, en in augustus begon Anke. Met hun komst veranderde ook onze manier van werken, op een heel natuurlijke manier: de taken werden iets meer verdeeld. We hebben nu vaste mensen die het overzicht houden op de werkvloer, zeep maken, contact onderhouden met klanten, en noem maar op.

Dit is niet alleen handig, het is ook fijn dat het zo vanzelf gaat! Iedereen zit op de plek die voor haar het beste voelt, en daardoor draait Werfzeep als een zonnetje. Heel fijn, want we groeien ondertussen hard door en de productie neemt nog steeds toe. Maar door de sterke Werfzeep-familie gaat dit redelijk zonder stress, en werken we hier allemaal met heel veel plezier (en de nodige flauwe grappen tussendoor).

amandelbloesemchampagne

Naast jullie willen we ook een aantal vaste samenwerkingspartners bedanken voor dit mooie jaar: Studio Vrijdag, die ons boek vormgaven, en natuurlijk Laura de Rijk die onze zepen fotografeert, en ook de meeste foto’s in dit blog maakte.

Iedereen alvast een heel gelukkig 2020! Dat het maar een geweldig en zepig nieuw jaar mag worden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *