klokhuis-werfzeep

Klokhuisuitzending over Werfzeep herhaald

In het najaar van 2018 hadden we de opnameploeg van Het Klokhuis over de vloer in het atelier. Het werd een gezellige drukte en een fantastische uitzending. En die uitzending kun je hier kijken!

Het Klokhuis komt zeep maken bij Werfzeep

De uitzending focust op het proces van het zeepmaken, elk stapje moest dan ook nauwkeurig in beeld worden gebracht met deze enorme camera. Achter de cameraman staat de geluidsman, die zorgt ervoor dat er niet alleen maar een kwartier lang het oorverdovende geluid van staafmixers klinkt.

Werfzeep Klokhuis zeepmaken Evelien

Evelien legde Janouk stapje voor stapje alles uit: van de basis tot het eindresultaat. De ingrediënten, alle soorten oliën, loog, kruidenwaters en extracten om daar vervolgens zeep mee te gaan maken. Ze zijn zelfs samen een middag in het bos geweest om smeerwortels op te graven en te verwerken tot een warm maceraat voor in de comfreyzeep.

Werfzeep en Het Klokhuis

Evelien vond het zelf best spannend om alles heel ‘naturel’ uit te leggen met een enorme camera op zich gericht, maar in de uitzending komt ze over als een echte pro (natuurlijk!). Het schermpje dat je hierboven ziet is trouwens dat van de regisseur: die ziet zo gelijk of wat er opgenomen wordt, de goede kwaliteit heeft.

klokhuis-werfzeep

De regisseur in beeld, samen met Evelien en Janouk.

Werfzeep Klokhuis

Aan het eind van de dag kregen we dit souvenir, dat bij ons allemaal enorm veel jeugdsentiment opriep.

Wil je een inkijkje in ons proces van zeepmaken en hoe we planten gebruiken? Dan is dit een ontzettend leuke uitzending om te herbekijken: Vrijdag 30 juli om 18.45u op NPO3!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *