Onze zeep in Antroposofie Magazine

Vier pagina’s vol zeep in het lentenummer van AM

Een tijdje geleden kwam Annelijn van AM -Antroposofie Magazine- bij ons in het zeepatelier op bezoek. Vandaag kregen we het lentenummer in de bus met een prachtig artikel van 4 pagina’s over onze zeep in Antroposofie Magazine!

Het was leuk om door Annelijn geïnterviewd te worden. Ze nam er echt geïnteresseerd de tijd voor zodat ik niet al te gespannen was. Ik denk dat ze er bijna de hele middag is geweest, eerst het interview met thee, daarna aan de slag met zeep maken en snijden, wat zij met haar camera vastlegde.

Zeep in Antroposofie Magazine

Onze zeep in Antroposofie Magazine

Onze zeep in Antroposofie Magazine

Antroposofie Magazine Werfzeeps Evelien

Zeepmaakster en kruidenvrouwtje

Het resultaat is mooi geworden! Al in de inleiding wordt ik een kruidenvrouwtje genoemd, wat ik erg grappig vind. En niet onwaar. Als je op de foto’s klikt en inzoemt zover als nodig, dan kun je als het goed is het artikel lezen.

Ze heeft alles wat ons drijft heel treffend opgeschreven. Over hoe we begonnen zonder strategie of marketingbudget maar Werfzeep heel rustig hebben laten groeien tot wat het nu is. Dat ik intuïtief voelde dat dat voor mij de beste manier was. En natuurlijk over onze waarden, die ook zonder vooropgezet plan door de tijd zijn uitgekristalliseerd: zeep van eetbare, biologische grondstoffen, zonder palmolie of plastics.

Dat lijkt tegenwoordig bijna normaal maar het was in het begin echt een zoektocht hoe dat moest, op deze manier en met de hand zeepmaken, want dat bestond nog helemaal niet.

In de ban van zeep

Antroposofie Magazine Evelien met 17 kg zeep!

Over mijn band met het Wickenburghse bos schrijft ze ook mooi. Ook het bos is spontaan op ons pad gekomen, nu zeven jaar geleden. We verwerken inmiddels in het meerendeel van onze zeepsoorten kruiden uit het bos, van bomen die er al eeuwen groeien of van kruiden uit onze kruidentuin in het bos. De boszeep wordt uitgelicht en terecht, dat is onze ode aan het bos!

Ons ambacht: zeepzieden

Het pas ontmalde blok zeep bleek erg fotogeniek en ik mocht ermee in mijn armen op de foto. Best een grappige houding, want zo’n blok weegt 17 kg.

Het sluit af met dit citaat: ”Vanuit de kunst was ik gewend om alles alleen te doen, dus dat vond ik in de beginjaren prima. Nu ik in ons team samenwerk, weet ik wat het verschil is! … Ik ben nog steeds in de ban van zeep en heel erg gelukkig dat het zo goed gaat.” En zo voelt het echt!

Dit lentenummer vind je hier.

Reacties

7 reacties op “Vier pagina’s vol zeep in het lentenummer van AM”

 1. Harmke Bouma

  Via AM hebben wij jullie Werfzeep ook leren kennen ?

 2. Cindy van Bemmelen

  Wauw en hoeveel stukjes zeep haal je daar uit? De shampoo en de calendulan zeep bevallen mij uitstekend trouwens!

  1. Evelien

   Goed om te horen! En er komen 150 stukjes uit zo’n blok.

 3. Cindy van Bemmelen

  Wowie… en voor dat allemaal opgebruikt is.. hahahaha

 4. Ineke Voortwist

  En de schoonmaakzeep ook top. Ik ben om.
  Oh ja en de olijfzeep.

 5. Monique Geurten

  Wauw, weet niet welke zeep dit is maar ik ruik m bijna tot hier helemaal in t zuiden van Limburg ???

  1. Evelien

   Het is de shampoo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *