Werfzeep minizeepjes gastenzeepjes

Terugblik op 2020 en fijne vakantie!

Nu de vakantie er aankomt blikken we op de valreep terug op 2020. Een jaar vol uitdagingen, maar voor Werfzeep eigenlijk ook een positief jaar. Met veel vindingrijkheid, en vooral met elkaar, hebben we er iets moois van gemaakt.

In maart lag het hele land stil vanwege corona. Ook voor ons was het een paar dagen onduidelijk of we door zouden kunnen werken. Gelukkig bleek dat mogelijk, met wat aanpassingen in het atelier. We splitsten ons op in vaste teams die alleen met elkaar contact hadden. Natuurlijk hielden we ook steeds anderhalve meter afstand en troffen we maatregelen om de risico’s tot een minimum te beperken. Ondertussen schreef Evelien een bijna jaloersmakende blog over quarantaine in het bos.

Werfzeep-wildpluk-voor-wilde-curry
Wildplukken als coronaremedie: een foto uit de blog van Evelien.
Zeepboek Werfzeep milde zeep voor het vele handen wassen!
Handen wassen: hét thema van het jaar.

Al snel bleek dat aan zeep grote behoefte was. En dan vooral zeep die je handen niet uitdroogt met dat vele wassen! We schreven er een blog over en kregen zelfs een aanbeveling van een universitair onderzoeker en docent. Werfzeep floreerde, en we waren blij dat onze zeep een positieve rol kon spelen in deze rare tijd.

zeepmaken-werfzeep-milde-zeep-1024x683
Charlotte giet een verse batch vetiverzeep in de mal.

In het atelier zorgde de coronacrisis voor positieve veranderingen, al klinkt dat misschien gek. We begonnen met elkaar te communiceren via een online systeem, wat onze lijnen veel helderder maakte. Ook kregen we steeds meer grip op de verschillende rollen op de werkvloer. Omdat Werfzeep groeit en professionaliseert, was het voor ons tijd om ons gezellige mengelmoesje van ‘iedereen doet een beetje van alles’ om te vormen tot een duidelijke taakverdeling. Gelukkig nog steeds gezellig, maar ook effectiever.

Werfzeep inpakwerkplaats Noralie
Onze nieuwe inpakwerkplaats.

Werfzeep Noralie snijdt zeep in het atelier

Werfzeep Alvaro snijdt lavendelzeepBij de nieuwe taakverdeling hoorden nieuwe collega’s: dit jaar verwelkomden we Alvaro, Noralie en Hadassa. Daarnaast vonden we ook een mooie nieuwe inpakwerkplaats, waarmee onze totale ruimte bijna verdubbelde.

 

We introduceerden op veler verzoek onze mooie nieuwe zeepsets. En tot slot kregen we in het najaar nog geweldig nieuws: we liggen tegenwoordig in EkoPlaza!

werfzeep Zeepsets
De zeepsets, mooi gefotografeerd door Laura de Rijk.

We sluiten het jaar positief af, met een drukke Kerstperiode waarin we ook nog een aantal zorginstellingen blij hebben kunnen maken met een zeepcadeautje. Terugkijkend kunnen we trots zijn op dit jaar: met elkaar kunnen we blijkbaar een crisis het hoofd bieden! En als kers op die taart hieronder nog een keer onze nieuwe, corona-proof groepsfoto, waarover Evelien een blog schreef. Wij gaan van 25 december tot 4 januari van onze vakantie genieten. Hele fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar!

Werfzeep Zeepteam 2020

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *