Utrechtse Euro en Werfzeep live bij Langs de Lijn En Omstreken op radio1

Werfzeep live bij Langs de Lijn

De Utrechtse Euro wordt snel opgepikt en het radioprogramma Langs de Lijn en Omstreken wilde er meer van weten. Ze nodigden Twan van de Utrechtse Euro uit om in het programma deze euro uit de doeken te doen. Twan werd gevraagd om een deelnemend bedrijf mee te nemen naar de studio.

Live op de radio

Omdat we ons als een van de eersten hebben aangesloten bij de Utrechtse Euro vroeg Twan ons mee. En dus waren we gisteravond zomaar live bij Langs de Lijn! Het ging heel snel allemaal. Zoiets is niets voor mij, live op de radio, maar Laurens vond het gelukkig leuk. Hij is ook heel enthousiast over de U€ en wilde Twan graag helpen.

Langs de Lijn en Omstreken

Het is wel landelijke radio, dus een beetje zenuwen waren wel op zijn plaats. Gelukkig kwam de boodschap goed over, we zijn trots op ze!

Zoals je kunt horen is er veel interesse in maar zijn ook nog veel vragen omtrent dit nieuwe geld. Is het beter? Wat is er anders?

In dit vorige blog heeft Laurens geprobeerd het zo goed mogelijk uit te leggen. In het kort: het gaat erom dat geld niet direct weglekt uit de regio. Het circulaire geld waar de U€ onderdeel van is, stimuleert ons om geld lokaal uit te geven, waardoor het door meerdere mensen en kleine bedrijven benut kan worden.

U€

De Utrechtse Euro en Werfzeep bij Langs de Lijn en Omstreken op radio1

De Utrechtse Euro heeft inmiddels ook een eigen site (tot nu toe kon je alle info vinden op de site van STRO, de oprichter). Zo rolt het steeds een beetje verder. Onze buren Koffie Leute doen inmiddels ook mee. En we krijgen er geregeld enthousiaste opmerkingen over. Een paar Werfzeepgebruikers hebben inmiddels ook een U€-rekening en al onze zeepzieders krijgen een klein deel uitbetaald in Utrechtse Euro’s. Terwijl het er anders vaak bij inschiet gaan we nu lekker uit eten bij Gijs en drinken havercappuccino’s bij Koffie Leute, en, héél fijn, ik kan mijn allerfavorietste brood van De Veldkeuken ermee afrekenen!

Er zijn nu ongeveer 30 bedrijven aangesloten bij het U€-netwerk, dus ik ben heel benieuwd wie er allemaal nog bijkomen. Met Werfzeep kunnen we al onze drukkosten betalen bij onze duurzame Utrechtse drukker Libertas-Pascal, bij Noest en Koffie Leute en maakt Rio de Bio de cirkel rond door onze zeep in te kopen met Utrechtse Euro’s.

De oprichter, STRO, legt het lokale geld zo uit:

Update 2018: je kunt inmiddels in onze zeepshop betalen in Utrechtse Euro’s! Want het gaat goed met de Utrechtse Euro, er doen inmiddels meer dan 90 Utrechtse bedrijven mee en steeds meer particulieren. Hier kun je je ook aanmelden!


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *