seizoenszeep herfst van bos tot bad

Herfstzeep met hamamelisbast

Hamamelis virginiana

Het is herfst en we zullen het weten ook: het Wickenburghse bos is nat van de druilerige regen, overal liggen prachtig gekleurde bladeren op de paden en dit jaar lijkt een bijzonder goed paddestoelenjaar.

Het is dus ook tijd voor herfstzeep! Onze zomerse seizoenszeep heeft plaatsgemaakt voor een verwarmend, herfstig exemplaar met huisgetrokken extract van hamamelisbast en etherische olie van steranijs, kaneel, venkel en sinaasappel.

Hamamelis virginiana komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika maar groeit tegenwoordig ook in Europa. Het heet ook wel Amerikaanse toverhazelaar en wordt al eeuwen gebruikt bij ontstekingen, om wondjes te stelpen en de doorbloeding van de huid te stimuleren.

Het is botanisch gezien geen familie van hazelaar maar heeft wel een hoop dezelfde eigenschappen, alleen dan nog iets krachtiger.

hamamelis in bloei

herfstzeep werfzeepHamamelis bevordert de stofwisseling van de huid en de samentrekkende werking verfijnt de poriën. Het bevordert de huiddoorbloeding door de flavonoïden en werkt zuiverend en verzachtend door de saponinen. Het ondersteunt de huid bij acné en werkt opwekkend voor de vermoeide huid.

In deze seizoenszeep gebruiken we een extract getrokken van de bast én het blad van hamamelis. De bast is donkerrood en geeft dan ook een rode kleur af aan het extract, wat je meteen terugziet in de zeep!

Tot eind december kun je deze verwarmende, stimulerende herfstzeep vinden in onze zeepshop of in je favoriete winkel!

seizoenszeep herfst van bos tot bad - herfstzeep seizoenszeep herfst van bos tot bad


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “Herfstzeep met hamamelisbast”

  1. christa

    wat geniet ik van het eerste stuk werfzeep dat ik kocht, het boek is prachtig en ik ben zeker van plan een workshop te gaan doen.

    1. Evelien

      dankjewel Christa! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *