Zeepkompas winkels assortiment Werfzeep zeep kiezen

Het Zeepkompas

We hebben een nieuwe manier om zoeken in ons assortiment makkelijker en overzichtelijker te maken: het Zeepkompas!

Heb je weleens moeite met kiezen, of weet je niet welke zepen de geur hebben die je zoekt? Om je meer overzicht en houvast te geven, maakten we het Zeepkompas. Ons assortiment in één oogopslag, met een (geur)beschrijving van iedere zeep en daaronder de zepen ook per functie – zoals haar wassen of scrubben – op een rij.

Werfzeep Zeepkompas overzicht assortiment zeep zepen

We zochten al een tijdje naar een manier om ons assortiment inzichtelijker te maken. Voor mensen die bijvoorbeeld van kruidige geuren houden en weleens iets anders willen uitproberen dan de kruidenzeep. Of mensen die een heel zachte zeep zoeken, bijvoorbeeld om hun kindje mee in bad te doen. Op al die vragen wilden we op een overzichtelijke manier antwoord geven.

De zoektocht begon bij het indelen van onze zepen in categorieën: het stond vast dat we iets wilden zeggen over de geur en ‘kern’ van elke zeep. Marie, die de ontwikkeling van het Zeepkompas aanstuurde: “Al snel merkten we dat de verschillen in geur vaak heel subtiel waren, en op een soort ‘glijdende schaal’ lagen. Als vanzelf kwamen we toen eigenlijk bij de vorm van een cirkel uit.”

Werfzeep Zeepkompas kies de juiste zeep zeep kiezen

En zo voerden we lange discussies en legden we eindeloos zepen in een cirkel, zoals hierboven op een regenachtige dag in het atelier. Uiteindelijk kwamen we met medewerking van ons hele team op de indeling uit zoals die nu is. De cirkel geeft een handig overzicht van ‘geurtonen’ – zoet, fris, kruidig, etc – en laat zien hoe ze in elkaar overlopen.
Opmerking: hoe goed we er ook over hebben nagedacht, geur blijft subjectief! Als je zeker wilt weten of een zeep bij je past, raden wij altijd aan om ‘m zelf te gaan ruiken in een winkel bij je in de buurt.

Naast de geurindeling wilden we ook houvast geven in de functies van de zepen. Vragen die bijvoorbeeld vaak langskomen, zijn ‘wat is een goede scrubzeep?’, ‘welke zepen zijn het meest geschikt voor een gevoelige huid?’, en ‘met welke zeep kan ik schoonmaken?’. Daarom staat onder de ‘geurcirkel’ een kernachtige beschrijving van iedere zeep. Zepen met een speciale functie, zoals shampoo’s of scrubs, staan apart vermeld.
Voor de vormgeving schakelden we ons vaste team in: Laura de Rijk maakte de foto en Sappho van Studio Vrijdag zette alles in één mooi overzicht. En daar is ‘ie dan: het Zeepkompas!

Zeepkompas winkels assortiment Werfzeep zeep kiezen

Het Zeepkompas hangt nu al als A3-poster in een aantal winkels. Heb je zelf een winkel, dan kun je er via onze bestelsheet eentje bemachtigen. Je kunt ons natuurlijk ook mailen! Wil je als particuliere klant op zoek naar je nieuwe lievelingszeep: hier staat het Zeepkompas online.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *