Onze scheerzeep: antwoord op alle vragen

We hebben een nieuwe website! Inclusief een FAQ-gedeelte waar je het antwoord op al je Werfzeepvragen kunt vinden. Bij wijze van voorzet vast alle antwoorden over een onderwerp waar we vaak vragen over krijgen: onze scheerzeep.

Wat is het verschil tussen scheerzeep en scheerschuim?

werfzeep-kariteboter-cacaoDe scheerzeep is een blok vaste natuurzeep, gemaakt volgens de ‘koudeprocesmethode’. Bij dit proces worden lage temperaturen gebruikt en ‘rijpt’ de zeep achteraf nog ‘uit’ (net als kaas!). We gebruiken hele, plantaardige oliën bij het maken; door de lage temperaturen blijven alle goede eigenschappen hiervan behouden. Daarnaast gebruiken we plantenextracten die je huid extra glad en zacht maken. De zeep leg je in een kom en schuim je op met een scheerkwast.

Scheerschuim is zo’n ‘ingeburgerd’ goedje, dat je misschien even moet wennen aan het idee dat je net zulke goede resultaten kunt krijgen met een blok vaste scheerzeep. Maar dat is echt zo!

Kun je je met vaste scheerzeep wel glad scheren?

Bij het scheren wil je natuurlijk een glad resultaat, zonder beschadigingen of irritatie. In onze scheerzeep zitten onder andere  cacaoboteravocado-castor- en borageolie, die de huid zacht en soepel maken. We gebruiken iets meer olie dan er verzeept: dit blijft als een laagje verzorgend ‘overvet’ op je huid liggen. Vanwege dit gladde laagje kun je dicht op de huid scheren.

Zeep met paardenkastanje - Aesculus hippocastanumDe scheerzeep verzorgt je huid nog extra vanwege de bijzondere ingrediënten. Paardenkastanje bijvoorbeeld: voor de scheerzeep maken we hier een speciaal extract van. Paardenkastanjes bevatten onder meer saponinen, die een vernauwende en versterkende werking hebben op aderen en een samentrekkende werking op de huid. Dit maakt paardenkastanje een ideale toevoeging aan de scheerzeep. Er zit ook een extract van brandnetel en een hydrolaat van larix in de zeep. Brandnetel werkt zuiverend en stimuleert de doorbloeding, larix draagt bij aan de huidkalmerende werking en heeft een heerlijke geur.

Hoe gebruik ik jullie scheerzeep?

Omdat de basis van deze scheerzeep bestaat uit verzorgende verzeepte oliën, zal het schuim niet zo stijf op je huid blijven staan als bij scheerzeep of -schuim dat voor het merendeel bestaat uit stearinezuur (op het etiket te vinden als sodium stearate). Zulk schuim staat lang stijf, maar droogt de huid ook uit. Onze scheerzeep schuim je het beste ‘ouderwets’ op, in een scheerkom en met een kwast. In dit filmpje laten we je zien hoe je vrij gemakkelijk een lekker stevig schuim kunt kloppen!

Is de scheerzeep alleen voor mannen?

Nee hoor! De scheerzeep is voor alle mensen die zich willen scheren. Welk plekje precies, dat maakt geen verschil. Huid is huid. Doordat de scheerzeep heel zacht en verzorgend is, doet ‘ie het juist ook goed op dunnere of gevoelige huid. De geur is neutraal en fris.

Waarom zou ik overstappen op vaste scheerzeep?

Met een goede natuurzeep kun je alles wat je normaal gesproken associeert met een scheerschuim vol toevoegingen. Daarnaast zijn er vooral veel voordelen:

 • glad scheren en je huid natuurlijk verzorgen, geen scheerbrand.
 • geen synthetische toevoegingen of schuimverbeteraars op je huid.
 • geen palmolie, microplastics, of dierlijke toevoegingen in de zeep.
 • geen drijfgassen of lege bussen in je afvalbak.
 • als je investeert in een goede scheerkom en -kwast, gaan die jaren mee en bespaar je veel afval.
 • onze Werfzeepkwast is vegan – prettig voor de das, want die is er niet mee gemoeid – en hypo-allergeen, fijn als je een gevoelige huid hebt.
 • de Werfzeepkom is gemaakt van duurzaam aardewerk en kun je keer op keer navullen.

Niet alleen glad scheren dus, maar ook nog eens dier- en milieuvriendelijk!

Werfzeep scheerkom scheren scheerschuim

Wat als mijn scheerkom leeg is?

Onze rechthoekige stukken scheerzeep zijn perfect te gebruiken als navulling voor onze scheerkom. Maak een platte kant nat en ‘plak’ hem in de kom: dat past precies en blijft goed zitten. Zo kun je jaren doen met een kom. Natuurlijk kun je ook een andere kom gebruiken, let dan alleen even op dat de diameter (nauw) om onze zepen past. Een stuk zeep is gemiddeld 9,5 cm lang.

Kan ik jullie scheerzeep ook vloeibaar maken?

Natuurzeep kun je alleen vloeibaar krijgen door het op te lossen in kokend water en dat mengsel af te laten koelen. Een voorbeeld is wasmiddel: dat kun je op deze manier maken van onze schoonmaakzeep. Voor toepassingen waarbij dit mengsel vaak met je huid in aanraking komt is het minder geschikt. Door de toevoeging van water maak je het namelijk gevoeliger voor bacteriën, en zeker als je je vaak scheert en met de kwast afwisselend de zeep en je huid aanraakt, kun je je voorstellen dat dit op de lange termijn niet fijn werkt.

Wij geloven in de kracht van blokken vaste zeep: die zijn hygiënisch, behouden hun structuur en werking beter, en gaan veel langer mee. We raden je dus aan je zeep lekker vast te laten!

Werfzeep-scheerkwast natuurlijk scherenMoet ik ook jullie scheerkom en -kwast kopen?

Nee hoor, dat hoeft niet. Als je onze scheerzepen als navulling wilt gebruiken, let dan wel goed op dat de diameter van je kom nauw aansluit rond een zeep van 9,5 cm lang (ongeveer). Je zou de scheerzeep zelfs op een andere houder kunnen ‘plakken’ door een platte kant nat te maken.
Onze scheerkwast is vegan en hypo-allergeen, en heeft dus veel voordelen. Gebruik je liever je eigen merk scheerkwast, dan kan dat natuurlijk ook. Net wat je zelf prettig vindt!

 

Hebben we nog vragen gemist? Was dit behulpzaam? Laat het ons hieronder weten of mail ons, dan passen we dit bericht waar nodig aan!

Reacties

4 reacties op “Onze scheerzeep: antwoord op alle vragen”

 1. Jacob

  Voorheen vaak geprobeerd nat te scheren, mijn huid was niet geschikt tot ik het Werfscheerzeep kreeg. Geen enkele negatieve reactie op of aan de huid, had ik van deze zeep. Dus nu al jaren een fijne en glad geschoren kin.
  Mijn dank is groot aan “Werfzeep”!

  1. Rinske

   Dankjewel Jacob, wat ontzettend goed om te horen!

 2. Linda van den Bos

  Kan je de zeep niet in een zakje doen en dan over je huid halen? Ik gebruik om mn benen te scheren geen kom of kwast

  1. Rinske

   Hoi Linda, ja hoor, dat kan ook prima! Als er maar een goed laagje schuim op je huid zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *