Werfzeep winterzeep scrub met gebroken lijnzaad

Seizoenswissel naar de winterzeep

Vandaag breekt de winter aan, en dat betekent dat onze winterzeep weer uit z’n rest-van-het-jaar-slaap ontwaakt. In dit koude seizoen is deze zeep lekker warm en verzorgend, terwijl hij tegelijk je huid diep reinigt en klaarmaakt voor een nieuw jaar.

Werfzeep winter seizoenszeep

Seizoen van contrasten

De winter is voor mij (nieuwste werfzeper Hadassa) een seizoen van contrasten. Waar het buiten koud en guur kan zijn, verandert het binnen in een warme en gezellige cocon vol dekentjes, kaarsen, warme truien, thee en kerstverlichting. De winter kan melancholisch zijn, maar is ook het seizoen van familiefeesten en (letterlijke) lichtpuntjes. Ook de winterzeep heeft dat contrast in zich: aan de ene kant draagt hij in dit seizoen bij aan de nodige warmte, aan de andere kant is hij diep reinigend en zorgt voor een frisse start in het nieuwe jaar.

Werfzeep ingredienten winterzeep jeneverbes citroengras wortelzaad
Van links naar rechts: citroengras, jeneverbes en wortelzaad.

Versterken en verwarmen

Winterlucht is verfrissend, maar kan je huid flink aantasten. De ingrediënten in onze winterzeep herstellen en versterken je huid. Vitaminen zijn daarbij heel belangrijk. We halen ze uit etherische olie van wortelzaad, hier zitten vitamines A, C, D, B1, B2 en E in. Wortelzaad maakt en houdt je huid sterk en glad. Daarnaast zit in de winterzeep etherische olie uit de jeneverbes. Deze werkt ontstekingswerend, pijnstillend en ontsmettend; heel fijn dus voor gebarsten handen of schrale wangen.

Jeneverbes draagt ook bij aan diepe ontspanning, met zijn verwarmende en spierontspannende eigenschappen. Dit wordt nog versterkt door etherische olie van citroengras: dit ingrediënt bevordert de doorbloeding en spierontspanning. De geur helpt ook bij het verminderen van stress en langdurige vermoeidheid (fijn als de winter je somber maakt!).

Werfzeep_zeeppan_winterzeep
De pan met winterzeep: als laatste, na het mengen,strooien we er gebroken lijnzaad in.

Diep reinigen

Het winterseizoen is niet alleen een goed moment om de warmte op te zoeken, maar ook om je geest en lichaam als het ware te resetten, klaar voor een nieuw jaar. De winterzeep reinigt je huid grondig: de actieve houtskool helpt je huid onzuiverheden aan te pakken. Daarnaast geeft het de zeep zijn mooie kleur.

Werfzeep winterzeep scrub met gebroken lijnzaad
Foto: Anja den Hartog

Om het af te maken hebben we een fijne scrub toegevoegd van lijnzaadkorreltjes. Scrubben helpt dode en oude huidcellen te verwijderen, hierdoor komt er plek vrij voor nieuwe huidcellen. Een scrub verwijdert ook vuil en onzuiverheden, verbetert de bloeddoorstroming en kan beschadigde huid herstellen. De lijnzaadkorreltjes in onze zeep zijn gebroken, waardoor de scrub mild genoeg is om ook op je gezicht te gebruiken.

Ben je na dit verhaal nieuwsgierig geworden naar de winterzeep? Je vindt ‘m hier!

seizoenszeep-winter-van-bos-tot-bad

 

 

 

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *