werfzeep biodynamische haver werkt exfoliërend en voedend

Zeep van de maand: haverscrub

Het is lente! En na de koude wintermaanden is dit een mooi moment om de winter van ons af te scrubben en met een zacht velletje het voorjaar in te gaan. Daarom zetten we in dit blog onze meest milde scrub in het zonnetje: de haverscrub.

Haverveld, haver voor onze Haverscrubzeep - Werfzeep

Milde scrub

Haver (Avena Sativa) is een fantastisch ingrediënt, het is heel gezond om regelmatig haver te eten, maar ook uitwendig heeft het een huidkalmerende werking. Haver werkt verzachtend voor ruwe en droge huid, het verwijdert dode cellen, hydrateert en laat een beschermend laagje achter. Een belangrijk onderdeel van haver is het antioxidant avenanthramide, behorende tot de groep van polyphenolen die onze huid beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering en jeukwerend en ontstekingsremmend werken. (Grappig om te weten is dat avenanthramide voornamelijk in het rijpe graan van haver gevonden wordt, maar ook in witte kool.)

In gemalen vorm geeft haver een heel prettige, milde scrub en daarom maken we er zo graag zeep mee! Na een wasbeurt voelt je huid heerlijk zacht aan.

Havermout voor onze haverscrub - Werfzeep

Milde scrub met haver

Onze biologisch-dynamische havervlokken met Demeter keurmerk komen van het Zuid-Duitse familiebedrijf de Spielberger Mühle.

Deze mooie haver verwerken we met trots: bio-dynamische haver krijgt de tijd om te groeien in de volle grond, zonder nare middelen opgejaagd. En bovengenoemde heilzame stoffen zitten dus juist in rijp graan. Daarnaast is het natuurlijk heel fijn om onze ingrediënten in te kopen bij gelijkgestemde leveranciers.

Havermout vermalen voor onze mildste scrubzeep - Werfzeep

Havermonster

We hebben het prachtige havermonster van onze mede-Drukkers Koffie leute in bruikleen, die maalt alles zorgvuldig en in een mum van tijd. Voorheen maalden we altijd in een grote koffiemolen. Dat werkt ook goed, alleen is het wel een halve work-out en dan moet het zeepzieden nog beginnen!

Haver malen in ons maalmonster - Werfzeep

Microbeats

Het is waarschijnlijk onnodig om te vermelden op een blog van Werfzeep, maar het spreekt voor zich dat wij nooit werken met onnatuurlijke scrubmiddelen. In gemalen vorm is haver niet alleen een gezond scrubmiddel, het is ook natuurlijk en draagt dus niet bij aan de plastic soep!

In duizenden verzorgingsproducten die over de hele wereld verkocht worden, zijn minuscule korreltjes van plastic verwerkt. Dit zijn microplastics en de cosmetica-industrie noemt deze deeltjes microbeads. Microbeads vergaan niet en zijn verstoren het milieu op allerlei manieren. De Plastic Soup Foundation is een campagne gestart tegen microplastics in cosmetica: Beat the MICROBEAT, hier vind je allerlei info en een lijst van cosmeticaproducten waar géén micro beads in voorkomen.

Onze haverscrub staat ook in de lijst!

Gemalen haver - Werfzeep

Haverscrub : scrubzeep

Deze milde zeep bevat lavendel, jeneverbes, korianderzaad en limoen. Deze etherische oliën kunnen helpen bij pijntjes, stijfheid en vermoeidheid en werken heerlijk ontspannend.

Milde scrub - Haverscrub - Werfzeep exfoliant zeep
Haver met olijfolie – klaar om in de zeeppan te verdwijnen!

 

Haverscrub toevoegen aan onze zeep - milde scrub zeep - Werfzeep

Een dag na het zeepmaken zijn de zepen nog warm. We snijden ze warm en wel en dan verdwijnen ze voor een maand de droogkasten in. Gelukkig hebben we ruim voldoende uitgerijpte batches haverscrub op voorraad!

Exfoliant: onze meest milde scrub: haverscrub! - Werfzeep

De zeep is deze maand in de aanbieding! Je vindt hem hier.

Haver in de badkamer

Onze haverscrub is heerlijk voor onder de douche of in bad, maar je kan haver op meerdere manieren gebruiken. Gebruik haverpap bijvoorbeeld als gezichtsmasker voor een gladdere huid en voeg fijn havermeel toe aan je badwater als je last hebt van eczeem of een droge huid.

Reacties

4 reacties op “Zeep van de maand: haverscrub”

 1. Evelien

  Nooit eerder heb ik deze blog gelezen! Stiekem is deze blog ook van voor mijn werfzeep tijd.
  Maar wat een fijnerd!
  Deze zeep komt wel tussen mijn favorieten.

  En een goeie tip om haver eens wat vaker voor in de badkamer te gaan gebruiken.

  1. Rinske

   Hoi Evelien, wat leuk! Een hele fijne zeep inderdaad, vind ik ook:)

 2. Jannie

  Hallo kan deze zeep ook voor het gezicht?

  1. Rinske

   Hoi Jannie, ja, de haverscrub is mild genoeg voor gebruik op je gezicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *