Zeep van de maand: bloesemzeep

Het is weer lente! De bloemen bloeien en de bijen zoemen. Met de bloesemzeep hebben we dat frisse voorjaarsgevoel gevat in een zeep die vriendelijk en verzorgend is voor iedere huid. Wil je iedere dag genieten van de lente? Dan is de deze zeep een fijne optie.

Natuurlijke bloesemgeur

In onze recepten gaan we graag mee met de seizoenen. We proberen de natuur zo puur mogelijk te vangen in onze zepen. In de bloesemzeep weerspiegelen we de lente; dat scherpe, frisse van pril nieuw leven. De échte geur van bloesem is ook niet chemisch zoet, maar veel subtieler. Ruik zelf maar eens aan wat kersenbloesem. Naast kersenbloesem verwerken we amandelbloesem in de zeep. Samen gaan ze in een maceraat, dat is een warm aftreksel in olie. De geur wordt versterkt met etherische oliën van neroli (sinaasappelbloesem), bergamot, ylang ylang, petitgrain en lavendel. Deze melange zorgt voor een geur die niet opdringerig is, maar subtiel fris-scherp.

Na het plukken van de kersenbloesem laten we deze een nachtje drogen. Om het maceraat af te maken laten we ze een paar weken trekken in olijfolie.

Mee met moeder natuur

Soms houdt de samenwerking met de natuur in dat je je moet aanpassen. Zo was vorig jaar de bloesemzeep een tijd lang uitverkocht, omdat de bloesems laat waren. Zodra ze in bloei kwamen stonden we klaar voor de pluk en konden we weer aan de slag met het maken van bloesemzepen (dit jaar hebben we gelukkig nog genoeg voorraad!). Logistiek kan het soms even aanpassen zijn, maar we werken graag op deze manier samen met de natuur. In ruil krijgen we pure, eerlijke zepen met de kracht van planten die op hun best geoogst zijn.

Mild & vrolijk

In het voorjaar geven bloesems nieuwe kleur aan de wereld. Dit weerspiegelen we door een vrolijke swirl te maken in de bloesemzeep. We doen dat we met gemalen meekrapwortel. Kijk hoe mooi, daar krijg je zin van in de lente!

Verschillende fasen van de bloesemzeep: van mengen naar drogen en snijden.

 

Door de samenstelling van de basisvetten in het recept, is deze zeep heel mild. Ook als je er dagelijks gebruik van maakt. Daarom is de bloesemzeep bijvoorbeeld een hele fijne voor naast de wasbak, voor het regelmatig en goed blijven wassen van je handen. Door de verzorgende eigenschappen en subtiele geur is het een echte ‘allemansvriend’. De geur is niet gebonden aan een gender of leeftijd, maar geschikt en lekker voor iedereen.

Wil jij deze verkwikkende zeep ook in huis halen? Je vindt de bloesemzeep in onze webshop.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *