Zeep van de maand: boszeep

In deze tijd van het jaar is het heerlijk om boswandelingen te maken. Heb je daar geen tijd voor, dan kun je altijd nog een boszeepje gebruiken! Voor deze zeep maken we een extract van gedroogd paardenkastanjeblad, braamblad, hazelaarblad en ginkgo bilobablad. Deze bladeren worden allemaal geplukt in het Wickenburghse bos. De combinatie zorgt voor een rijke, zoetige boswandelinggeur.

Frisse blaadjes

De verschillende bladeren in het extract gebruiken we vanwege de heilzame werking van de ingrediënten. Alle vier de bladeren bevatten flavonoïden, deze zorgen voor een antioxiderende werking en bevorderen de huiddoorbloeding. Paardenkastanje, hazelaar en ginkgo zorgen ervoor dat de zeep ontstekingswerende eigenschappen heeft. Verder zorgen paardenkastanje, hazelaar en braamblad nog voor een samentrekkende werking. Door deze werking blijft je huid fris, zonder hem strak of droog te maken.

v.l.n.r. paardenkastanje, hazelaar, braamblad en ginkgo biloba

Betoverende boslucht

Om ervoor te zorgen dat de boszeep ook echt naar bos ruikt gebruiken we een flinke lijst etherische oliën én twee hydrolaten van Henk, onze destillateur.

De twee hydrolaten zijn dennenhydrolaat en sparrenhydrolaat. Den heeft veel mooie heilzame eigenschappen. Het werkt goed bij luchtwegaandoeningen door haar immuunstimulerende, infectiewerende en ontstekingswerende eigenschappen. Daarnaast is het slijmoplossend en zuivert het de ademhalingswegen. De heerlijke geur werkt ontspannend en helpt bij vermoeidheid.

Spar

Ook het hydrolaat van de reuzenzilverspar kent nuttige werkingen. Spar werkt antiseptisch, bacteriedodend en schimmeldodend. Dit maakt dat het goed helpt bij onder andere verkoudheid, griep en andere luchtwegaandoeningen. De geur van spar geeft zelfvertrouwen en kracht en zorgt voor een opgeruimd humeur.

Etherische oliën

Om de boswandelinggeur af te maken zit er een flinke lijst aan etherische oliën in de zeep. Samen zorgen ze voor een aardse en frisse geur én voegen ze nog wat extra heilzame eigenschappen toe aan de zeep. Achter de links op de ingrediënten vind je meer informatie over de verschillende eigenschappen. In de boszeep zit etherische olie van den, jeneverbes, eucalyptus, rozemarijn, venkel, citroengras, zwarte spar, zeeden en vetiver. Veel van deze geuren zijn verwarmend, opwekkend en bevorderen de doorbloeding: daarmee vullen ze het extract en de hydrolaten goed aan en zijn ze perfect voor in een rijke boszeep!

Ook zin in een boswandeling in een zeepje? Je vindt de boszeep in onze webshop.

Reacties

2 reacties op “Zeep van de maand: boszeep”

  1. Joris

    Sinds ik boszeep gebruik is mijn huidprobleem weg.
    Dikke merci voor deze geweldige zeep

    1. Emma

      Hi Joris, dat is mooi om te horen! Dankjewel voor je reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *