Werfzeep_Groenekleizeep1

Zeep van de maand: groene kleizeep

Het werd weleens tijd voor een speciale blog over de groene kleizeep! Een heerlijke zeep die erg populair is, maar tot nu toe aan onze reeks ‘zepen van de maand’ was ontsnapt. Vandaag wat welverdiende aandacht voor deze zeep, die diep je huid reinigt en heerlijk fris ruikt.

Werfzeep_Groenekleizeep6

Met je gezicht in de klei

Onze groene kleizeep bevat verschillende ingrediënten die de huid extra reinigen zonder uit te drogen. De belangrijkste is natuurlijk, de naam zegt het al, groene klei. Dit is rijk aan mineralen, reinigt diep en onttrekt onzuiverheden aan de huid. Het wordt om die reden ook veel gebruikt in gezichtsmaskers.

Werfzeep Oost-indische kers oogst voor groene kleizeep
Oost-Indische kers in de moestuin bij Wickenburgh.

Daarbij bevat de groene kleizeep een extract van hamamelis (toverhazelaar), wat de stofwisseling van de huid stimuleert. Melisse en Oost-Indische kers kalmeren de onrustige huid. Daardoor is de zeep ondanks de diep reinigende werking niet uitdrogend.

Deze zeep is gericht op ondersteuning van een vette huid of een huid met acnéproblemen. Extra leuk is dat we over de groene kleizeep ook echt af en toe mailtjes krijgen, dat het mensen heeft geholpen hun huid rustiger en zuiverder te maken. Natuurlijk is elke huid anders en zeep is geen geneesmiddel, dus je kunt nooit helemaal voorspellen wat het met je huid(probleem) doet. Maar het krijgen van deze mailtjes, en het feit dat het mensen echt helpt, vinden wij natuurlijk wel ontzettend leuk!

Verfrissend vijftal

De zeep geurt diep fris door rode tijm, rozemarijnpepermunt en eucalyptus en tea treeolie. Deze geven een helder hoofd, stimuleren de doorbloeding en werken licht ontvettend. Daarmee ondersteunen ze de werking van de groene klei zelf. Tegelijk levert het geurmengsel ook één van de meest frisse zepen uit ons assortiment op. Heerlijk om mee wakker te worden of wanneer je jezelf maar een opkikker wilt geven. Mocht je trouwens op de geur vallen zonder dat je huidproblemen hebt, dan is dat geen probleem: groene kleizeep is ook geschikt als verzorgende douchezeep bij een normale huid.

Werfzeep groene kleizeep tijm tea tree eucalyptus
‘Frisheidstrio’: van links naar rechts eucalyptus, tea tree en tijm.

Heb je ook zin om deze verfrissende zeep uit te proberen? Hier kun je hem vinden!

Werfzeep_Groenekleizeep1

 

Reacties

6 reacties op “Zeep van de maand: groene kleizeep”

 1. Evelien

  Zo leer je nog eens wat!
  Ik vind de blogs erg fijn en interessant!
  Zo zijn er al verschillende zeepjes voorbij gekomen die ik aan de verpakking niet aantrekkelijk vond maar met de tekst en uitleg erbij juist wel. De calandula zeep deed het hem niet voor mijn gezicht, misschien gaat dat met deze zeep beter.

  1. Rinske

   Wat leuk Evelien! Dat is nou precies onze bedoeling met deze blogreeks. Sommige zepen vangen niet meteen je aandacht maar zijn alsnog super de moeite waard. Elke zeep heeft een zorgvuldig samengesteld recept en is eigenlijk op z’n eigen manier speciaal!:)

 2. Evelien

  Door deze blog had ik de zeep aangekocht om te kijken wat het zou doen voor mijn gezicht huid.
  Nu heeft het even geduurd voordat ik een fijne dagelijkse routine kon vinden.
  Nu dat eindelijk gelukt is, lijk ik toch na een paar weken al verschil waar te nemen.
  Mijn huid lijkt er toch gezonder uit te zien en aan te voelen.

  Bijzonder & krachtig wat zo’n zeepje kan doen 🙂

  1. Rinske

   Hoi Evelien, wauw, wat geweldig om te horen, bedankt voor de terugkoppeling. Hopelijk blijft het zo goed gaan!

 3. liz

  Hebben jullie de groene klei zelf gemaakt?

  1. Rinske

   Hoi Liz, de zeep wel, de groene klei kopen we – biologisch – in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *