werfzeep verzorgende karitezeep shea zeep natuurzeep

Zeep van de maand: karitézeep

Wat onze zepen zo bijzonder maakt, is voor een groot deel wat er níet inzit: geen synthetische toevoegingen, SL(E)S, chemische parfums etc. Geen geëxtraheerde vetzuren, geen goedkope vullers als palmolie. Voor de karitézeep geldt dat helemaal. Deze verzachtende, romige zeep zou als ondertitel kunnen hebben ‘less is more’. De ideale zeep om mee in balans te komen!

werfzeep karitezeep kariteboter sheaboter verzorgende zeep mengen

Karité in de hoofdrol

karitezeep op handdoek natuurlijke huidverzorging natuurzeep werfzeepHet hoofdingrediënt van deze zeep, de naam zegt het al, is natuurlijk karitéboter ofwel shea butter. In een natuurzeep gebruik je meestal een combinatie van vetten; het recept van de karitézeep hebben we zo samengesteld dat er een heel hoog percentage karitéboter in zit. Dat maakt het tot een verzorgende basisklassieker in ons assortiment. Een zeep waarmee je je huid helemaal tot rust kunt laten komen en verzachten. Je wassen met karitézeep is bijna alsof je een body butter gebruikt onder de douche.

Karitéboter, geperst uit sheanoten, staat bekend om de vochtinbrengende en helende werking bij een droge en beschadigde huid. Het is rijk en romig, maar trekt snel in en voelt na gebruik niet vettig aan. Door de helende, vochtinbrengende werking wordt het ook wel gebruikt bij eczeem, littekens, (zwangerschaps) striae, kleine wondjes en een geïrriteerde huid (zoals bijvoorbeeld bij verbranding door de zon). Karitéboter is rijk aan anti-oxidanten, vitamines A en E en essentiële vetzuren.

Puur is niet simpel

Karitéboter is een populair ingrediënt, het zit in veel verzorgingsproducten en zelfs in vegan boter. Maar door de grote vraag wordt de boter niet altijd op een ethische manier gewonnen. Sheabomen worden op grote schaal gekapt, waardoor vruchtbare gebieden in West-Afrika in woestijn veranderen.

Onze food grade karitéboter is biologisch gecertificeerd door SKAL. Een groot deel komt uit Wechiau Community Hippo Sanctuary, een opvangcentrum voor nijlpaarden in het Noord-Westen van Ghana. Het andere deel komt uit Burkina Faso. Hier wordt de boter verkregen door lokale vrouwen, die de gevallen noten van de karitéboom verzamelen en verwerken tot karitéboter. In dit project worden én deze onderneemsters, én de natuur op eerlijke wijze behandeld.

werfzeep zeep maken karite shea butter karitezeep handgemaakt

Terug naar de basis

werfzeep zeep mengen handgemaakte zeep biologisch karitezeepDe ingrediënten van de karitézeep zijn letterlijk op één hand te tellen, op vier vingers zelfs. Naast karitéboter zit er ter ondersteuning cacaoboter, avocado-olie, en jojobaolie in. Dit zijn allemaal vetten die een sterk huidverzorgende werking hebben en hoge concentraties aan anti-oxidanten, vitamine A en E bevatten.

Verder zit de kracht van deze zeep dus vooral in wat er niet inzit. Al onze zepen zijn zo puur mogelijk, de karitézeep doet daar nog een schepje bovenop – of eigenlijk af. Geen etherische olie, geen toegevoegde plantenextracten. Dit maakt karitézeep ook goed geschikt voor mensen met een allergie voor etherische olie. We hebben er expres een zeep van gemaakt die niets achterlaat behalve een romig, verzorgd gevoel. Ideaal voor als je je huid rust, balans en zachtheid gunt!

Wil je ook even terug naar de basis? Je vindt karitézeep hier in de webshop.

werfzeep verzorgende karitezeep shea zeep natuurzeep

Reacties

2 reacties op “Zeep van de maand: karitézeep”

  1. Marianne

    Dit klinkt zo lekker … je zou het bijna opeten 😉

    1. Rinske

      Haha, ja het is jammer dat zeep niet eetbaar is, in sommige gevallen:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *