Zeep van de maand: koffiescrub

Heb je hard geklust in tuin, keuken of schuur, en wil je weer frisse en zachte handen? Of gewoon je lijf een flinke oppepper geven? Voor iedereen die behoefte heeft aan een stevige scrubzeep waar je energie van krijgt, is er de koffiescrub.

Keuken schoon, handen schoon

De koffiescrub is één van de eerste zepen die Evelien ontwikkelde. Helemaal in het begin van Werfzeep maakte ze pakketjes van schoonmaakzeep en koffiescrub. De gedachte was: met de schoonmaakzeep kun je – onder meer! – je keuken schoonmaken, met de koffiescrub maak je je handen schoon na het werk.

Fijngemalen koffie zorgt voor kleine, plasticvrije scrubdeeltjes die grondig schoonboenen én geurtjes neutraliseren. Heb je een lading knoflook gesneden of je aanrecht schoongeboend, dan is de koffiescrub een heerlijke opfrisser voor je handen.

Door de jaren heen bleek de koffiescrub ook een favoriet bij tuiniers: hij frist als geen ander vermoeide en vuile handen (of voeten) op. Bijzonder is dat we dit ook vaak horen van klussers. Ik (Rinske) heb een vriend die altijd wel werkt aan een motor of auto. Sinds ik hem een stuk koffiescrub heb gegeven, maakt hij hier zijn handen mee schoon in plaats van met de speciale chemische reiniger die hij daar eerst voor gebruikte. Hij zegt dat het minstens zo goed werkt. Dit horen we dus vaker, van klussers én tuiniers! En als je kijkt naar de samenstelling van de zeep is dat eigenlijk geen verrassing.

Driedubbele werking

Natuurzeep is van zichzelf al een geweldige, zachte reiniger voor je huid. Door de samenstelling kan het zich hechten aan vuil en vet, én deze wegspoelen met water. In de koffiescrub wordt die werking verder versterkt door de scrubdeeltjes, en het feit dat koffie geurtjes neutraliseert. Ten derde zijn er dan nog de geuren die we extra aan deze krachtpatser hebben toegevoegd.

De aardse geur van koffie wordt ondersteund door etherische oliën van nootmuskaat, patchouli, citroengras, kaneelblad en kurkuma. Samen zorgen ze voor een geheel dat tegelijk pittig, fris en verwarmend is. Koffiescrub heeft zowel iets oppeppends als iets aards en grondends. Dit is niet alleen lekker als je je handen (of voeten) grondig wilt schoonmaken, maar ook onder de douche.

Scrubben voor gevorderden

Ook voor mensen die een zacht velletje willen en bijvoorbeeld hun benen/dijen grondig willen masseren, is de koffiescrub een goede optie. De gemalen koffie zorgt voor een stevige scrub die de doorbloeding stimuleert en dode huidcellen helpt afvoeren. In combinatie met de oppeppende werking geeft dat een heerlijk fris gevoel aan je benen of je hele lijf. Let wel op: door de intensiteit van de scrub kun je deze zeep het beste spaarzaam gebruiken op teerdere delen van je huid.

Koffiekracht

Voor de koffie die we gebruiken in deze zeep kiezen we, net als bij al onze andere ingrediënten, voor biologisch en fair trade.

Van deze koffie trekken we een extract, ofwel extreem sterke koffie. Het atelier ruikt dan heel heftig, de koffiedrinkers onder ons krijgen er altijd zin van in een bakkie. Vervolgens filteren we het koffiedik eruit. Dit gaat uiteindelijk weer in de zeep als het scrubelement. De sterke koffie gebruiken we ook in de zeep; hier maken we onze loogoplossing van. Zo gooien we niets weg.
Naast de geur en de scrub, zorgt de koffie ook voor de mooie mokkakleur van de zeep. Verder gebruiken we geen kleurmiddelen: het is helemaal puur koffie wat je ziet!

Heb je ook zin gekregen in een energiegevende scrubbeurt? Je vindt koffiescrub in onze webshop.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *