WerfzeepJuli_Kruidenzeep

Zeep van de maand: kruidenzeep

Ben je een liefhebber van gelaagde, kruidige geuren en puur natuur? De kruidenzeep is onze ode aan de kracht van heilzame planten. Een zeep als een veld vol wilde kruiden! Met een zelfgeteelde-kruidenextract, verzorgend sap van aloë vera en een opwekkend frisse geur, is dit een zeep met veel diepte en kracht.

WerfzeepJuli_Kruidenzeep

Krachtig kruidenextract

ingredient-tijm Werfzeep kruidenzeep

De kruidenzeep ontstond ruim tien jaar geleden, tegelijk met het opzetten van de kruidentuin bij het boshuisje van Laurens en Evelien. We begonnen toen zelf allerlei planten te telen. Een aantal kruiden verwerken we tot een krachtig kruidenextract: tijm, wilde marjolein, citroenverbena en helichrysum. De zeep maken we feestelijk af met een laagje kamille.

Met deze zeep willen we de volle rijkheid en kracht van (wilde) kruiden vangen. De kruiden die we in het extract gebruiken, hebben dan ook allemaal hun eigen heilzame werking:

  • Tijm is ontsmettend, weerstandverhogend en helpt bij hoest en luchtwegaandoeningen. Ook is het antibacterieel en schimmelwerend. Daarnaast is van tijm de verwarmende en ontspannende werking bekend, vooral omdat het de bloedcirculatie bevordert.
  • Marjolein is opwekkend, pijnstillend en anti-oxyderend. Het stilt krampen, kalmeert en vermindert de spierspanning.
  • Citroenverbena is ontstekingswerend en rustgevend. Het ondersteunt het zenuwstelsel en kan helpen bij slapeloosheid.
  • Helichrysum is ontstekkingsremmend en wondhelend, doordat het herstel van weefsels ondersteunt. Ook is het antibacterieel.

ingredient-helichrysum Werfzeep kruidenzeep

Aloë vera

Naast dit kruidenextract voegen we vers aloë vera-sap toe aan de zeep. Aloë vera is een ontzettend geneeskrachtige plant en weldadig voor de huid. Het sap bevat veel magnesiumlactaat en ureum. Hierdoor werkt het voedend en verkoelend, en is het bijvoorbeeld heerlijk verzachtend bij een verbrande huid. Daarnaast heeft het sap een antibacteriële, ontstekingsremmende en schimmeldodende werking. Het is een nuttig middel bij de behandeling van wonden, spierpijn of huidproblemen en verlicht jeuk en een droge huid.

Voor de zeep snijden we vers geoogst aloë verablad open en schrapen het vruchtvlees met sap eruit.

Geur

De volle kracht van deze kruiden ondersteunen we met etherische olie van nóg meer kruiden, voor een gelaagde en intens geurprofiel. Het is een etherische olië-melange van basilicum, lavendel, tijm, wortelzaad, kruizemunt, rozemarijn, salie en venkel. Deze combinatie van kruidenextract en etherische oliën zorgt voor alle lagen in de zeep en haar geur. Net als in de natuur!

Bom vol kruiden

Ben je een liefhebber van rijke, natuurlijke geuren en wil je baden met een bom vol kruiden?
Je vindt de kruidenzeep in onze webshop.

 

WerfzeepJuli_Kruidenzeep maken kamille bloemetjes

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *