Werfzeep_bosjasmijn_zomerzeep

Zeep van de maand: zomerzeep

In de zomerste van de zomermaanden (juli) een blog over onze zomerste zeep: de seizoenszeep zomer.

Op het campingveldje waar ik (Hadassa) een paar weken geleden stond te kamperen, groeide een jasmijnstruik. Alhoewel ‘ie bijna aan het eind van z’n bloei was, rook hij nog steeds heerlijk. Ik heb regelmatig met mijn neus in die struik staan ruiken, wat een heerlijke zwoele zomergeur kwam daar van af!

Die zomergeur ruik ik ook weer als ik mijn neus tussen een stapel zomerzepen steek. Van deze seizoenszeep is boerenjasmijn namelijk de basis voor de geur. Eerder hebben we al geschreven over het weldadige jasmijn-plukfestijn, dit jaar hielden we het bij een kleiner plukfeestje. Van de jasmijn stoken we zelf een heerlijk geurend jasmijnhydrolaat.

Meer geur

Naast het jasmijnhydrolaat zitten er nog drie andere geuringrediënten in de zomerzeep: cistushars en etherische olie van ceder en lavendel.

Cistusbloem

Cistushars, ook wel bekend als labdanum, wordt in veel zepen en parfums gebruikt. Het heeft een warmzoete, kruidige en houtachtige geur en een zuiverende, helende en kalmerende werking.

Met zijn houtig zoete geur en een zachte en kalmerende werking is ook ceder een heel fijn ingrediënt in zeep. Naast dat het heerlijk warm ruikt, is het ook nog eens heel mild voor je huid.

Het geurhoofdstuk sluiten we af met een klassieker: lavendelolie. Lavendel werkt verzachtend en opbeurend. Het heeft daarnaast ontsmettende (geen wonder dat het zoveel voorkomt in zeep), bacteriedodende en pijnstillende eigenschappen.

Zomerse scrub

Als laatste ingrediënt voegen we zeezout toe voor een zomerse scrub. Scrubben verwijdert dode huid en voorkomt ingegroeide haren. Fijn dus als je je, net als ik, in de zomerperiode wat vaker scheert. Een scrub van zeezout heeft als voordeel dat zout rijk is aan mineralen en daarmee helpt de bloedsomloop te bevorderen en de huid te kalmeren. Zeezout is van nature zuiverend en helpt vervuilde poriën te openen.

 

Ook zin om deze zoete, zwoele, zomerse scrubzeep te gaan gebruiken? Je vindt de seizoenszeep zomer in onze webshop.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *