Zeep van de maand: groene kleizeep

Geplaatst op

Geplaatst in

Het werd weleens tijd voor een speciale blog over de groene kleizeep! Een heerlijke zeep die erg populair is, maar tot nu toe aan onze reeks ‘zepen van de maand’ was ontsnapt. Vandaag wat welverdiende aandacht voor deze zeep, die diep je huid reinigt en heerlijk fris ruikt.

Werfzeep_Groenekleizeep6

Met je gezicht in de klei

Onze groene kleizeep bevat verschillende ingrediënten die de huid extra reinigen zonder uit te drogen. De belangrijkste is natuurlijk, de naam zegt het al, groene klei. Dit is rijk aan mineralen, reinigt diep en onttrekt onzuiverheden aan de huid. Het wordt om die reden ook veel gebruikt in gezichtsmaskers.

Werfzeep Oost-indische kers oogst voor groene kleizeep
Oost-Indische kers in de moestuin bij Wickenburgh.

Daarbij bevat de groene kleizeep een extract van hamamelis (toverhazelaar), wat de stofwisseling van de huid stimuleert. Melisse en Oost-Indische kers kalmeren de onrustige huid. Daardoor is de zeep ondanks de diep reinigende werking niet uitdrogend.

Deze zeep is gericht op ondersteuning van een vette huid of een huid met acnéproblemen. Extra leuk is dat we over de groene kleizeep ook echt af en toe mailtjes krijgen, dat het mensen heeft geholpen hun huid rustiger en zuiverder te maken. Natuurlijk is elke huid anders en zeep is geen geneesmiddel, dus je kunt nooit helemaal voorspellen wat het met je huid(probleem) doet. Maar het krijgen van deze mailtjes, en het feit dat het mensen echt helpt, vinden wij natuurlijk wel ontzettend leuk!

Verfrissend vijftal

De zeep geurt diep fris door rode tijm, rozemarijnpepermunt en eucalyptus en tea treeolie. Deze geven een helder hoofd, stimuleren de doorbloeding en werken licht ontvettend. Daarmee ondersteunen ze de werking van de groene klei zelf. Tegelijk levert het geurmengsel ook één van de meest frisse zepen uit ons assortiment op. Heerlijk om mee wakker te worden of wanneer je jezelf maar een opkikker wilt geven. Mocht je trouwens op de geur vallen zonder dat je huidproblemen hebt, dan is dat geen probleem: groene kleizeep is ook geschikt als verzorgende douchezeep bij een normale huid.

Werfzeep groene kleizeep tijm tea tree eucalyptus
‘Frisheidstrio’: van links naar rechts eucalyptus, tea tree en tijm.

Heb je ook zin om deze verfrissende zeep uit te proberen? Hier kun je hem vinden!

Werfzeep_Groenekleizeep1