Binnenkort: een echte Werfzeep scheerkwast

Geplaatst op

Geplaatst in

Het is stiekem al jaren een droom van ons, een echte Werfzeep scheerkwast. Sinds we voor het eerst scheerzeep hebben ontwikkeld (in 2010) lag het voor de hand daar een scheerkwast bij aan te bieden. En dat hebben we jarenlang gedaan, alleen niet eentje van onszelf. Maar daar komt verandering in!

Werfzeep scheerkwast
We mogen kiezen tussen deze twee beauties.

De kwaliteit blijft evengoed als de kwast die we al jarenlang verkopen. De scheerkop is vegan dus vanzelfsprekend vrij van dassen- of varkenshaar.

De belangrijkste reden is dat we zo verre blijven van dierenleed, want er gebeuren helaas nog heel erg nare dingen in de haarindustrie. Maar ook heel belangrijk is het feit dat de kwast door deze vezels sneller opdroogt dan een kwast van dierlijk haar (dit zorgt ervoor dat de haren niet uitvallen én de kwast niet gaat ‘broeien’) en daarbij hypoallergeen is. Dit is extra fijn voor mensen met een gevoelige huid.

Werfzeep scheerkwast van essenhout 'pure ash'.
Scheerkwast met een voetje van essenhout.

Goed, de scheerkop hebben we dus al gekozen: vegan. Nu de voet nog. Deze wordt van hout en we kunnen kiezen uit twee vormen en twee soorten hout: ‘puur essenhout’ en ‘puur sparrenhout’. Hierboven zie je de voet van essenhout in de cilinder vorm.

Werfzeep scheerkwast van sparrenhout 'pure spruce'.
Scheerkwast met een voetje van sparrenhout.

En hier die van sparrenhout met een bolle voet. Lastig! Wat vinden jullie? Als je weet welke je mooier vindt dan horen we het graag! Nu kunnen we nog kiezen!

Ik neig zelf het meest naar de laatste van sparrenhout, en ook het bolle voetje, omdat deze wat meer en uitgesproken tekeningen heeft. En dat past wel bij de aardewerken, robuuste scheerkom die we al hebben, die ook nog eens vaak knoesten vertoont door de speciale blustechniek van de pottenbakker.

nieuwe Werfzeep scheerkwast met zeephouder en scheerkom

Zoals je ziet hebben we de voorbeelden al in huis en zullen komende week de keuze maken welke onze Werfzeep scheerkwast wordt. Met ons logootje erop!

Beide zijn mooi en liggen lekker in de hand, dus echt misgaan kan al niet meer. Maar toch…

Welke heeft jouw voorkeur?

Dank voor het delen! ♡