Wildplukoogst in het bos

Na een winter van gesloten grenzen en Portugese puppies, was het vorige week eindelijk zover, Laurens en ik waren terug in Nederland! In mijn geval betekende dat ook dat ik een dag mee kon draaien met één van mijn favoriete Werfzeeptaken: wildplukken.

Anne-Fleur en Wickenburgher Marlot waren het bos (en de bosrand) al eerder ingedoken voor koolzaadbloemetjes en wilde kersenbloesem en nu stond paardenkastanjeblad, jasmijn, brandnetel, hazelaar- en braamblad op het program. Sephora is onze hoofdwildplukker en Marlot was er heel gezellig ook weer bij.

brandnetels overal
En boshondje Daisy deed alsof ze nooit was weggeweest.
paardenkastanje

En wie is er weer niet aan het werk…?
hazelaar

boerenjasmijn

fluitenkruidzee!

Aan het eind van de middag reed Sephora in een zeer geurige auto terug naar de droogkasten van Werfzeep, en trokken we met een paar andere Wickenburghers het bos in voor een wildplukmaal. En wat een feest werd dat!

Vlierbloesemsiroop, zevenbladpesto (met naast zevenblad ook daslook), brandnetelsoep (met ook kleefkruid, venkel en kruiden uit de moestuin) en salade met weegbree, paardenbloemblaadjes en madeliefjes.

Alles was verrukkelijk! Niet alleen het eten. Wat heerlijk om weer een dag op het fantastische Landgoed Wickenburgh te kunnen doorbrengen, met zulke leuke mensen.

Nu ik dit schrijf ben ik alweer in Portugal en ik zal proberen binnenkort een update over het reilen en zeilen hier te zullen schrijven!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *