Bubble Buddy Foekje Fleur Werfzeep

Bubble Buddy

Bubble Buddy – the grate way to clean is het briljante idee van ontwerper Foekje Fleur. Zij heeft een zeephouder ontworpen die gemaakt is van gerecyclede shampoo en douchegelflessen, en wij mochten er passende zeep bij maken.

Bubble Buddy Foekje Fleur Werfzeep

Bubble Buddy, the grate way to clean

Foekje Fleur maakt al bijna tien jaar lang prachtig werk om het probleem van plastic onder de aandacht te brengen. Zo zijn haar inmiddels beroemde flesvazen ontstaan.

De plastic soep groeit nog altijd en dit is een enorm probleem. Omdat plastic niet afbreekt moeten we er anders mee omgaan en gelukkig wordt het steeds haalbaarder om te recyclen. Samen met GoodtoGive heeft Foekje de Bubble Buddy ontwikkeld: samen met inwoners van Rotterdam heeft ze een hele hoop zeepflessen verzameld. Deze zijn vermalen en tot hun nieuwe identiteit omgesmolten.

En Foekje benaderde ons om hier een biologische, plantaardige huishoudzeep bij te maken.

We zijn een klein jaar verder, en héél veel zepen verder, meer dan we ooit voor één samenwerking hebben geproduceerd. En we zijn er heel trots op, het is een ontzettend toffe set geworden:

Bubble Buddy, the grate way to clean

Bubble Buddy Foekje Fleur Werfzeep

Zeephouder & zeeprasp

De Bubble Buddy is niet zomaar een zeephouder: het is een zeephouder, reisdoosje en zeeprasp in één!

Met het schild kun je namelijk supergoed zeep raspen en daarmee maak je in een handomdraai wasmiddel, schoonmaaksop, allesreiniger, wat je maar nodig hebt. Het scheelt enorm veel plastic flessen, sterker nog, door de Bubble Buddy voor deze klusjes in te zetten zijn er weer wat plastic zeepflessen verwerkt die anders in het milieu terecht hadden kunnen komen.

Een deel van de opbrengst gaat naar Sea Shepherd, de natuurbeschermingsorganisatie die wereldwijd de oceanen beschermt.

In dit filmpje zie je hoe de Bubble Buddy werkt:

De Buddies zijn in Nederland gemaakt. Dus het geheel komt van eigen bodem. Ze zijn er in zes kleuren. Omdat we niet konden kiezen hebben we ze allemaal maar in de webshop gezet. Je vindt ze hier.

Bubble Buddy Foekje Fleur Werfzeep

Reacties

6 reacties op “Bubble Buddy”

 1. Nettie

  Hallo allemaal, wat een prachtig product is het geworden! Gaan de dozen bij jullie verkooppunten verkocht worden?

  1. Evelien

   Dankje Nettie! Ja, de Bubble Buddy wordt in allerlei winkels verkocht waaronder een deel van onze verkooppunten. Maar wijzelf bieden het alleen in de webshop aan, winkels kunnen de Bubble Buddy rechtstreeks bij Foekje Fleur bestellen!

 2. Jos van der Steen

  Hoi Evelien, zou het geen goed idee zijn om (ook op andere sites die Bubble Buddy aanbieden) duidelijk de ‘navul-zeep’ als apart item te presenteren. Nu is het voor de klanterg zoeken en nog niet eens helemaal duidelijk welke zeep de juiste is. Groet, Jos

  1. Evelien

   Hoi Jos, dank voor het meedenken. Ik heb aan te Bubble Buddy tekst toegevoegd dat al onze zepen erin passen en je dus met alle zepen kunt navullen. Andere sites die Bubble Buddies aanbieden, daar ga ik helaas niet over. Maar hier kun je in elk geval terecht! 🙂
   Groet, Evelien

 3. Sandra

  Fijn dat al jullie zepen erin passen maar ik wil hem graag navullen met *dezelfde* zeep, welke is dat precies? (Heb het hele ding nl gekocht omdat ik de zeep zo lekker vond maar die kon ik toen niet los kopen..).

  1. Evelien

   Hoi Sandra, onze eigen schoonmaakzeep komt behoorlijk in de buurt! Die is los te bestellen en kan ik van harte aanbevelen. groetjes Evelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *