Bubble Buddy

Geplaatst op

Geplaatst in

Bubble Buddy – the grate way to clean is het briljante idee van ontwerper Foekje Fleur. Zij heeft een zeephouder ontworpen die gemaakt is van gerecyclede shampoo en douchegelflessen, en wij mochten er passende zeep bij maken.

Bubble Buddy Foekje Fleur Werfzeep

Bubble Buddy, the grate way to clean

Foekje Fleur maakt al bijna tien jaar lang prachtig werk om het probleem van plastic onder de aandacht te brengen. Zo zijn haar inmiddels beroemde flesvazen ontstaan.

De plastic soep groeit nog altijd en dit is een enorm probleem. Omdat plastic niet afbreekt moeten we er anders mee omgaan en gelukkig wordt het steeds haalbaarder om te recyclen. Samen met GoodtoGive heeft Foekje de Bubble Buddy ontwikkeld: samen met inwoners van Rotterdam heeft ze een hele hoop zeepflessen verzameld. Deze zijn vermalen en tot hun nieuwe identiteit omgesmolten.

En Foekje benaderde ons om hier een biologische, plantaardige huishoudzeep bij te maken.

We zijn een klein jaar verder, en héél veel zepen verder, meer dan we ooit voor één samenwerking hebben geproduceerd. En we zijn er heel trots op, het is een ontzettend toffe set geworden:

Bubble Buddy, the grate way to clean

Bubble Buddy Foekje Fleur Werfzeep

Zeephouder & zeeprasp

De Bubble Buddy is niet zomaar een zeephouder: het is een zeephouder, reisdoosje en zeeprasp in één!

Met het schild kun je namelijk supergoed zeep raspen en daarmee maak je in een handomdraai wasmiddel, schoonmaaksop, allesreiniger, wat je maar nodig hebt. Het scheelt enorm veel plastic flessen, sterker nog, door de Bubble Buddy voor deze klusjes in te zetten zijn er weer wat plastic zeepflessen verwerkt die anders in het milieu terecht hadden kunnen komen.

Een deel van de opbrengst gaat naar Sea Shepherd, de natuurbeschermingsorganisatie die wereldwijd de oceanen beschermt.

In dit filmpje zie je hoe de Bubble Buddy werkt:

De Buddies zijn in Nederland gemaakt. Dus het geheel komt van eigen bodem. Ze zijn er in zes kleuren. Omdat we niet konden kiezen hebben we ze allemaal maar in de webshop gezet. Je vindt ze hier.

Bubble Buddy Foekje Fleur Werfzeep