Het Brandnetelboek – met Werfzeeprecept

Een tijd geleden benaderde Natasja van der Meer ons: ze was bezig een Brandnetelboek te schrijven en vroeg of ze ons brandnetelzeeprecept daarin mocht opnemen. Pas geleden plofte het boek op de mat, en het is prachtig geworden!

Het Brandnetelboek - Werfzeep Zeepboek
Het boek zoals het bij Laurens en Evelien in Portugal op de plavuizen landde.

Een idee naar ons hart: een heel boek over de brandnetel. In het Zeepboek wijdt Evelien ook een hoofdstuk aan dit zogenoemde ‘onkruid’, dat een heleboel heilzame en nuttige eigenschappen heeft. We vonden het idee van Natasja dan ook meteen fantastisch. En het brandnetelzeeprecept uit het Zeepboek leenden we graag aan haar uit!

Het Brandnetelboek - Werfzeep Zeepboek
Zepen die Natasja zelf maakte met het recept uit ons Zeepboek.

Het Brandnetelboek staat vol met brandnetelrecepten en -ideeën, van heerlijke maaltijden tot kunstprojecten. En er staat nu dus ook in hoe je brandnetelzeep kunt maken.

In dit recept gebruiken we de brandnetel om een mooie groene kleur aan de zepen te geven, en als verzorgend extract. Je leert deze dingen maken als onderdeel van het zeeprecept.

Het is een frisse, milde zeep met een geurmelange van onder andere kruizemunt en citroengras: fijn om zelf te gebruiken of cadeau te geven.

Het Brandnetelboek - Werfzeep Zeepboek
Het Brandnetelboek is te bestellen in elke boekhandel, en daarnaast te koop via Natasja’s website. Dat het maar veel mag bijdragen aan eerherstel voor de brandnetel!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *