Into The Great Wide Open Zeep - Werfzeep

Into The Great Wide Open zeep

Vandaag begint Into The Great Wide Open! En de zeep die we speciaal voor het festival hebben mogen maken is er exclusief te vinden. Het ontwikkelen van de Into The Great Wide Open zeep was een bijzonder project en hieronder zie je het fotoverslag:

Into The Great Wide Open Zeep - Werfzeep
Te beginnen met eindresultaat: Vlielandse Zeewierzeep.

Zeewierzeep

Maar dit kwam er niet zomaar. Van ITGWO mochten we een weekend in juni veldwerk doen en op de terugweg zaten Buba, Anne-Fleur en ik met een zware zak zeewier op de boot naar huis. Eenmaal bij Werfzeep aangekomen heb ik alle zeewier schoongespoeld en laten drogen.

Hieronder zie je de verschillende wieren goed: blaasjeswier (kelp), zeesla en darmwier. Uiteindelijk hebben we de eerste twee in de zeep verwerkt.

Into The Great Wide Open Zeep - Werfzeep

Zeesla lijkt vers echt enorm op bladsla. Gedroogd en licht knapperig smaakt het superlekker. Maar goed, deze lading was niet voor culinair gebruik…

Into The Great Wide Open zeewierzeep - Werfzeep
Rood zeewierextract trekken!

Into The Great Wide Open Zeep - Werfzeep

De zeesla hebben we gedroogd en in een koffiemolen gemalen (deze hebben we speciaal voor dit doeleinde in huis).

Zeesla malen - Into The Great Wide Open zeewierzeep - Werfzeep Zeesla malen - Into The Great Wide Open zeewierzeep - Werfzeep

De gemalen zeesla mocht in zijn geheel in de zeep, van het blaasjeswier hebben we het getrokken extract in de zeep verwerkt.

Into The Great Wide Open zeewierzeep - Werfzeep Into The Great Wide Open Zeep - Werfzeep

De zeep is in twee delen gemaakt: het onderste deel bevat het kelp-extract én strandzand van Vlieland en etherische olie van kurkuma en eucalyptus.

Het bovenste deel bevat zeesla en etherische olie van den, kruizemunt en pepermunt.

Into The Great Wide Open zeewierzeep - Werfzeep

Met de ene kant kun je flink scrubben dankzij het zand, de andere kant is heel mild en zacht. En de oplettende gebruiker ruikt dus twee verschillende zeepjes in één!

Into The Great Wide Open Zeep - Werfzeep

We hebben twee batches gemaakt, de vraag is dus of er genoeg zeep zal zijn!

Into The Great Wide Open Zeep - Werfzeep  Into The Great Wide Open zeewierzeep - Werfzeep

Into The Great Wide Open zeep

Het festival neemt het eiland compleet over; alles staat in het teken van Into the great open. We zijn van de partij en luisteren in het atelier al weken naar de ITGWO-playlist, kijken uit naar allerlei optredens en de kunstroute en hebben er superveel zin in!


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “Into The Great Wide Open zeep”

 1. Issa

  Zijn deze zeepjes te koop via de webshop?

  1. Rinske

   Hoi Issa, helaas, dit was een special edition, dus alleen op ITGWO te koop. Wel gaan we dit jaar opnieuw zeepjes voor ze maken, dus mocht je toevallig gaan dan kun er daar eentje kopen!

 2. waar kan de zeep kopen inbelgié?
  dank

  1. Rinske

   Deze zeep is speciaal voor Into The Great Wide Open gemaakt, die is dus alleen daar te koop. Verder zijn verkooppunten in Belgie te vinden op deze pagina: https://www.werfzeep.nl/nl/verkooppunten/verkooppunten-in-het-buitenland/

   Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *