Lentemarkt in de Natuurwinkel Amersfoort - Werfzeep

Lentemarkt in de Natuurwinkel Amersfoort

Op 14 april was er in de Natuurwinkel Amersfoort een kleine lentemarkt: een gelegenheid voor klanten om nader kennis te maken met de producten die in de winkel te koop zijn. Daar waren we graag bij!

Beste Biowinkel van Nederland

Die ochtend stapte ik met een tas vol folders, uitdeelzeepjes en een ouderwetse lampetkan op de trein. De Natuurwinkel Amersfoort ligt op loopafstand van het station. Het is een mooie, ruime supermarkt, met een gezellige koffiehoek achterin en vol standjes waar je op je gemak een stukje kaas of plakje cake kunt proeven. Je kunt wel zien dat de winkel, die in 2017 werd uitgeroepen tot Beste Biowinkel van Nederland, met zorg en liefde wordt gerund.

Eigenaar Theo heette me warm welkom met een lekkere kop koffie en een eigen kraampje. Hij had er ook nog een heerlijk geurend limoenboompje op gezet. Dat werd al snel verplaatst naar de grond, anders waren er allemaal bloesems in de zeep gedwarreld.

Lentemarkt in de Natuurwinkel Amersfoort - onze zeepproeverij Werfzeep

Zeepproeverij

Al snel werd het drukker in de winkel en konden klanten ‘live’ kennismaken met onze zeep door er hun handen mee te wassen. Het was erg leuk om te merken hoe geïnteresseerd mensen zijn in de manier waarop we onze zeep maken. Bijvoorbeeld dat we alleen maar food grade ingrediënten gebruiken – ingrediënten van voedselkwaliteit – of dat we gebruik van plastic proberen tegen te gaan door ook solid shampoo in zeepvorm aan te bieden. En natuurlijk dat al onze zepen met respect voor mens en natuur worden gemaakt!

Lentemarkt in de Natuurwinkel Amersfoort - zeepproeverij Werfzeep

Natuurwinkel Amersfoort

Naast de interessante gesprekken met klanten, was het ook mooi om te zien welke bijzondere producten de Natuurwinkel Amersfoort nog meer verkoopt. Zo was er een in Nederland wonende Amerikaan die nu hier zijn lievelingsdrank Kombucha verkoopt, en een kaasmaakster die op kleine schaal en met respect voor de dieren bijzondere geitenkazen maakt. Het was erg leuk om met de andere makers uit te wisselen en natuurlijk hun heerlijke producten te proeven. Ook vond ik het heel bijzonder om de handen van de kaasmaakster te wassen met calendulazeep. Daarna vertelde ze namelijk dat die haar huid veel minder uitdroogde dan de zeep die ze normaal gebruikt. Omdat ze tientallen keren per dag haar handen moet wassen, was dat voor haar best een ontdekking!

Al met al vond ik het een hele positieve dag. Het was leuk om aan mensen uit te leggen hoe wij werken en met hoeveel overtuiging we onze zeep maken. Omgekeerd was het voor mij bijzonder om te ontdekken dat zoveel mensen belang hechten aan zeep die op een verantwoorde manier wordt gemaakt. En natuurlijk dat er winkels zijn zoals de Natuurwinkel, die dit soort producten steunen!

Zeepproeverij in de Natuurwinkel Amersfoort - Werfzeep

De Natuurwinkel Amersfoort is één van onze verkooppunten. Je kunt Werfzeep door heel Nederland vinden bij zo’n 160 winkels. En zoetjesaan komen er ook steeds meer Belgische winkels bij. Het overzicht van onze winkels vind je hier.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *