Mr. Lilium scheerzeep

Mr. Lilium scheerzeep

In januari kregen we een telefoontje van food designer Katja Gruijters met de vraag: is het mogelijk om een scheerzeep met lelies te ontwikkelen? Natuurlijk! We zijn nu een aantal maanden verder en na de nodige experimenten en testprocedures is het dan zover: Mr. Lilium scheerzeep.

Leliezeep

Katja Gruijters is food designer van het eerste uur. Al jaren richt ze zich op duurzaamheid en werkt ze met allerlei bedrijven, winkels en musea samen. Voor Bloemenbureau Holland bedacht ze een scheerzeep met lelie-extracten. Katja heeft honderden prachtige, onbespoten lelieblaadjes afkomstig van Lilies of Life gedroogd en gemacereerd. De studio was wit gekleurd van alle lelies.

Mr. Lilium: van bol tot bloem tot baard.

In dit filmpje is het lelieproces van deze zeep prachtig in beeld gebracht.

Desinfecterende werking van lelies

Al in de oudheid bereidde men oliën en zalven met de bloemblaadjes van de witte Madonnalelie (Lilium Candidum) vanwege de helende en desinfecterende werking. Een afstammeling van deze oerlelie wordt geteeld door Lilies of Life, een duurzame leliekwekerij uit Rijnsburg.

Lelies Mr. Lilium

Werfzeep - Mr. Lilium lelie maceraat
Laurens haalde de maceraten bij Katja’s studio op en maakte deze close-up van de drogende lelie bloemblaadjes.

Exclusieve scheerzeep

Deze zeep is dus niet zomaar tot stand gekomen maar dankzij Katja in vele samenwerkingsverbanden ontstaan. Na al het droog- en macereerwerk werd het stokje doorgegeven aan ons, want na zes weken waren de maceraten klaar. Na de zorgvuldige ontwikkelprocedure zijn we nu deze geweldig rijke, zachte scheerzeep rijker! De lelie-extracten geven een fijne, milde scheerbeurt, de zeep schuimt heerlijk zacht en ook de geur is mild en fris.

De Mr. Lilium scheerzeep is te verkrijgen via Mooi Wat Bloemen Doen. Daarnaast kan je de gehele maand juni een unieke MR. LILIUM shave boeken bij de New York barbershop in Rotterdam.

Scheerzeep

Scheerzeep

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *