Burger's Zoo - Werfzeep

Op bezoek bij Burgers’ Zoo

Zoals je eerder al kon lezen hebben we in opdracht voor Burgers’ Zoo twee prachtige zepen mogen maken. Nu lagen die al een maand in onze droogkast en waren ze dus klaar om naar Burgers’ Zoo te gaan.. we móésten ze natuurlijk wel persoonlijk gaan brengen met een aantal Werfzepers. Een kort sfeerverslag van ons bezoek aan Burgers’ Zoo!

Met ieder een doos zeep onder de arm de trein in togen Marie, Evelien, Charlotte en ik naar Burger’s Zoo. Daar werden we ontvangen door medewerkers Mara en Bert-Jan. In de vorige blog schreef Rinske al dat we voor de Bushzeep overleg hadden voordat we aan de slag gingen. Bert-Jan, die in de Bush werkt, had al heel wat verschillende blaadjes en bloemen van planten voor ons geplukt.

  Burger's Zoo - Werfzeep Burger's Zoo - Werfzeep

Ons bezoek aan de dierentuin begon dan ook in de Bush, met een rondleiding van Bert-Jan! Hij liet ons ondermeer de kaneelboom zien waar de bladeren van komen die we uiteindelijk gebruikt hebben, een prachtige vanille orchidee, een limoenboom, een cacaoboom.. hij probeerde voor ons nog de groene leguanen op te speuren die in de Bush wonen, maar die hadden er helaas geen zin in gevonden te worden.

team Werfzeep op bezoek bij Bert-Jan in de Bush van Burger's Zoo!

 Burger's Zoo - Werfzeep Burger's Zoo - Werfzeep
Een blaadje van de cocaplant, en een vanille orchidee

Maar zelfs zonder leguanen is de prachtige botanische Bush al fantastisch en wonderlijk om in rond te lopen. Alle gigantische planten en bomen, het gefluit (en soms ook gegil) van de vogels, de vliegende hond die je door de enorme kas lijkt te achtervolgen..

Burger's Zoo - WerfzeepHoewel we prima nog veel langer hadden kunnen rondlopen door de Bush wilden we natuurlijk ook even naar het ‘ecodisplay’ waar we onze andere zeep op gebaseerd hebben: de Mangrove, waar Mara ons rondleidde. Sterren van de show waren natuurlijk de mama en papa zeekoe en hun kleine kalf! Zo bijzonder om te zien hoe die gigantische dieren zo gracieus door het water zweven.

Zeekoe baby in de Mangrove Burger's Zoo - Werfzeep
hier kwam mama zeekoe net even een luchtje scheppen

Een ander hilarisch hoogtepunt van de Mangrove waren de wenkkrabben, waarvan de mannetjes één grote klauw hebben die ze enthousiast heen en weer zwaaien op zoek naar een vrouwtje. Hier is helaas geen foto van; een mooie reden om de dierentuin te gaan bezoeken wellicht?

Na de Mangrove sprintten we nog even naar de Safari, waar we in de verte onder andere giraffes en zebra’s spotten..

Safari Burger's Zoo - WerfzeepMocht je er zijn en onze zepen willen gaan proberen: je vind ze vlak na de penguins aan je linkerhand.

Burger's Zoo zepen in Burger's Zoo - Werfzeep

 


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *