Werfzeep handgemaakte biologische zeep bij Gimsel Rotterdam

Op bezoek bij: Gimsel Rotterdam

We onderhouden vaak nauwe banden met de winkels die onze zeep verkopen. Werfzeep ligt namelijk in de leukste, meest groene winkels, en die delen we graag met je. Vandaag: Gimsel Rotterdam! 

Werfzeep verkooppunten Odin Gimsel Rotterdam De Groene Passage

Gimsel is één van onze eerste afnemers via Odin, een groothandel in biologische en biodynamische producten waar we met trots aan leveren. Voor deze blog spreek ik Petra Meijer, die al meer dan vijfentwintig jaar bij Gimsel Rotterdam werkt. De biologische supermarkt is onderdeel van De Groene Passage, hét winkelcentrum voor bewuste shoppers. Petra beheert met haar collega’s de drogisterij-afdeling. Naast een uitgebreid assortiment heeft deze afdeling een opvallende, uitnodigende lange toonbank, waar je als klant persoonlijk advies kunt krijgen. Net als bij Werfzeep ligt de focus erop mensen bewust te maken van de meerwaarde van een goede kwaliteit van producten en ingrediënten.

Een langzaam groeiende passie

Petra Gimsel Odin Werfzeep samenwerking leverancier verkooppuntPetra vertelt dat ze eigenlijk puur per toeval ging werken bij een groene winkel. “Mijn moeder winkelde daar vroeger al,” vertelt ze, “maar wij vonden het zuurdesembrood en de zilvervliesrijst thuis helemaal niks. Het smaakte naar karton, enzovoort.” Ze lacht. “Ik bedenk regelmatig hoe moeilijk dat voor haar moet zijn geweest. Maar ze zette stug door!”

Petra zelf kwam uiteindelijk bij dezelfde natuurwinkel terecht, in eerste instantie als parttime medewerker. “Midden jaren tachtig, tijdens de crisis, was het na mijn afstuderen onmogelijk om een baan te vinden,” vertelt ze. “Toen ik mijn studiefinanciering moest gaan terugbetalen, kwam ik financieel in de problemen en ging ik noodgedwongen fulltime aan het werk bij de winkel.”

Gelukkig wakkerde dat haar passie voor natuurlijke biologische voeding en cosmetica aan. “Ja, dat ging eigenlijk heel snel,” zegt ze. “Ik kreeg steeds meer kennis en werd me ervan bewust hoe belangrijk je keuzes op dat gebied zijn. En hoe meer ik leerde, hoe interessanter ik het vond.” Uiteindelijk groeide die interesse uit tot een grote liefde voor haar vak. Toen Petra eind jaren negentig door de eigenaren van Gimsel Rotterdam werd gevraagd de drogisterij-afdeling voor haar rekening te nemen, bleek het dan ook een goede match.

Bio-overstijgende verhalen

Vanuit Werfzeep vinden we de samenwerking en uitwisseling met Petra altijd heel inspirerend. Dat is wederzijds: “Toen ik Evelien voor het eerst ontmoette, merkte ik meteen dat we op dezelfde golflengte zaten,” vertelt Petra. “Het gaat verder dan ‘biologisch’. Het verhaal achter een product moet van begin tot eind kloppen – van het zaadje tot de plant tot het product in de winkel.”

Gimsel Rotterdam Werfzeep verkooppunt Odin

Alles draait bij dat kloppende verhaal om kwaliteit van de ingrediënten. Petra geeft als voorbeeld biologische rozencrème: de ene crème is de andere niet, legt ze uit.
“Eén van de cosmeticamerken waar ik al sinds het begin mee werk, is gebaseerd op de filosofie van de homeopathie. Daarbij wordt het zelfherstellend vermogen van de huid aangesproken, en uit ervaring kan ik zeggen dat dat werkt! Ik was eens op bezoek bij het moederbedrijf in Duitsland. Voor de rozencrème werden in de vroege ochtend de rozenknopjes met de hand geplukt, vervolgens blaadje voor blaadje ‘gepeld’ en geselecteerd. Een blaadje met een bruin plekje werd niet verwerkt. Alles werd zorgvuldig gedaan. Hoewel tijdrovend en kostbaar, is dit bedrijf altijd bij hun principes gebleven. Je kunt je voorstellen, dat een rozencrème van een paar euro nooit deze kwaliteit kan hebben. Zelfs niet als die crème biologisch gecertificeerd is.”

Wat je op je gezicht smeert eet je

Werfzeep handgemaakte biologische zeep bij Gimsel RotterdamOp dit punt in het gesprek zit ik helemaal te stralen, zoveel overeenkomsten hoor ik. Dit is waarom wij van elk ingrediënt de precieze herkomst weten en waarom we van begin tot eind de zeep met de hand mengen, roeren, opgieten en snijden. Een onregelmatigheid op het snijvlak, een bloemetje met een bruin plekje, een verzepingsproces dat iets sneller gaat: met de hand kun je erop inspelen en de allerbeste zeep maken, zonder compromissen. En die compromissen maken we ook niet bij de ingrediënten, we werken alleen met volledig natuurlijke, biologische ingrediënten van betrouwbare leveranciers.

Petra benadrukt hoe belangrijk dat is. “Wat je op je huid smeert, komt direct in je bloedbaan. Daarom is het zo belangrijk om op te passen met synthetische toevoegingen, en ingrediëntenlijsten te lezen. De ingrediënten en het maakproces zijn belangrijke factoren bij de keuze van het assortiment van onze drogisterij. En ook het bedrijf achter de producten is dus van invloed. Het hele verhaal moet kloppen.”

Als alles klopt

Het is vooral op dat laatste punt dat Werfzeep er meteen uitsprong bij Petra. “Odin, één van onze vaste leveranciers, ging Werfzeep inkopen en aanbieden. Dat is voor mij al een kwaliteitscheck: ik weet dat Odin zeer bewuste keuzes maakt. Nadat we zelf Werfzeep geprobeerd hadden, waren we óm. Het is heerlijke zeep. We verkopen Werfzeep inmiddels al jaren, en zijn heel blij met deze aanvulling op ons assortiment. En onze klanten zijn blij met de ruime keuze aan Werfzepen: voor elk wat wils!”

Werfzeep sfeerbeeld schap Gimsel Rotterdam

Ze vertelt verder. “Ik mocht het zeep maken zelf ervaren, samen met een paar collega’s ben ik bij jullie geweest. Dat was fantastisch en vertel ik nog regelmatig aan klanten. De keuze van de ingrediënten voor je ‘eigen’ zeep, het roeren in de pan en stap voor stap zien hoe eerlijke ingrediënten in zeep veranderen. En die dan vervolgens een paar weken later thuisgestuurd krijgen. Heel bijzonder en onvergetelijk! Ik heb daarmee het plaatje van waar Werfzeep voor staat compleet kunnen maken.”
Het is mooi om te zien dat waar wij voor staan, zoveel overeenkomsten heeft met waar Gimsel Rotterdam voor staat. Eerlijke producten aanbieden waarbij alles klopt, vanuit een rotsvaste overtuiging dat dát het verschil maakt.

Petra beaamt dat: “Ik herkende me in Evelien,” zegt ze. “Zij heeft ook heel sterke waardes en een nuchtere blik. Ze zoekt naar balans tussen wat realistisch is om een bedrijf te runnen, terwijl ze toch 100% aan die waardes vasthoudt. Ik ben geabonneerd op de nieuwsbrief en lees graag jullie blog. Daaraan zie je de overeenstemming in de filosofie van Werfzeep en de manier van doen. Niet alleen qua informatie, maar ook dat persoonlijke verhaal. Daar kan ik me heel erg in vinden.”

Wij zijn trots om leverancier te zijn van Odin, en te worden verkocht bij Gimsel Rotterdam. Ben je een keer in de de buurt van De Groene Passage, neem er dan vooral even een kijkje!

Werfzeep sfeerbeeld schap Gimsel Rotterdam handgemaakte zepen

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *