Schierzeep met watermunt - Werfzeep

Schierzeep met watermunt

Vrijdag verlieten de laatste dozen Schierzeep ons atelier… Wat hebben ze toch een geweldige geur! Ook voor ons is het echt een nieuw soort geur al is dat moeilijk uit te leggen, want het is één en al munt.

Schierzeep

Plastic waste

Alweer een maand of zes geleden nam Ilja Zonneveld contact met me op. Bijna naamgenoot en creatief duizendpoot en o.a. werkzaam voor Schierlinnen op Schiermonnikoog. Ze gebruikte onze zeep zelf al een tijdje en toen ze bij Strandresort Schier de zeepjes wilden verduurzamen kwam ze dus bij ons uit. Het Strandresort wilde haar plastic waste verminderen, en gastenzeepjes aanbieden in plaats van miniflesjes heeft meteen al een enorme impact op het volume van de plastic vuilcontainer, daarbij is het fijn dat hun producten zo niet bijdragen aan de plastic soep (ook niet in de vorm van microbeads!) en, voor Ilja persoonlijk belangrijk: dat het biologisch is. Nou, dat zijn natuurlijk geweldige idealen en die delen we! En hier volgde een ontzettend leuke opdracht uit!

Iets bijzonders maken binnen een zeker kader is echt zó leuk, en het moest een echte zeep van het eiland worden.

Schierzeep wordt gesneden - Werfzeep

Schierzeep

Na vele experimenten en de nodige procedures zijn we nu een zéér muntige zeep rijker: Schierzeep! Met kruiden van het eiland Schiermonnikoog.

Kleine gastenzeepjes Schierzeep - Werfzeep

Watermunt, zeezout en veldsalie

Het is niet zomaar geregeld om kruiden op het eiland te plukken. Heel Schiermonnikoog is namelijk een natuurgebied en dus is het niet toegestaan om wild te plukken! Gelukkig was Natuurmonumenten Schiermonnikoog ook enthousiast over dit product en heeft ons een vergunning gegeven om watermunt te rapen achter de maaimachine aan. Dit is dus ook geen wildpluk, het werd al voor ons uit gemaaid. Dit gebeurt elk jaar in verschillende duinvalleien om bedreigde planten een kans te geven tussen het helmgras.

Daarnaast zit er in deze zeep veldsalie. Deze wordt op het eiland geteeld door kwekerijk De Wilde Akelei. Hier telen ze verschillende wilde en inheemse kruiden van het eiland. Om het een zilte eilandzeep te maken zit er tot slot heizaam Keltisch zeezout in.

Schierzeep zal exclusief te vinden zijn op Schiermonnikoog (en onze zeepshop).

Naast de standaardmaat zeep van 100 gram hebben we ook gastenzeep tabletjes ontwikkeld, speciaal voor de gasten van het Strandresort.

Kleine hotelzeepjes Schierzeep - Werfzeep

Onze vaste ontwerper Sappho van Studio Vrijdag heeft de verpakking ontworpen op basis van gestempelde muntblaadjes en deze is echt krankzinnig mooi geworden.

Kleine gastenzeepjes Schierzeep - Werfzeep

Hotelzeep

Als je een huisje boekt bij het resort zullen deze mooie gastenzeepjes op je liggen te wachten in de badkamer. En bij de receptie kun je meteen een groot stuk zeep aanschaffen, of bij de VVV, of bij kwekerij de Wilde Akelei, of bij Kleur aan Zee, en vast nog wel op meerdere plekjes op het eiland.

Kleine zeepjes Schierzeep - Werfzeep

Inpakken van honderden stukjes Schierzeep - Werfzeep

Schierzeep @ Werfzeep

Schierzeep verpakken

Deze mooie verpakkingen en zeeptabletjes zijn zo anders om in te pakken dan onze vaste assortimentszepen dat we deze lijn in huis hebben verpakt en niet bij de sociale werkplaats… Het leeuwendeel is ingepakt door onze vaste helpers Buba en Simone. En gelukkig waren er meerdere enthousiaste vrijwilligers die een ochtend of middag wilden meehelpen!

Inpakken kleine zeepjes Schierzeep - Werfzeep

Doos vol Schierzeep - Werfzeep

Schierzeep - WerfzeepSchiermonnikoog zeep, Schierzeep! in samenwerking met Natuurmonumenten Schiermonnikoog - Werfzeep

Je vindt deze zeep hier in onze zeepshop.

Reacties

8 reacties op “Schierzeep met watermunt”

 1. Karin Vercauteren

  prachtige verpakking ook precies een heerlijk stuk chocolade

  1. Evelien

   Ja hè? Ookal gemaakt door Studio Vrijdag!

 2. Monica

  Het is een toppertje die Schierzeep bij Kleur aan Zee

 3. Rixt Fortuin

  Ruikt echt lekker, nog een reden om naar StrandResort Schier te gaan

 4. Laura de Rijk

  Wauw super! ? mooie verpakking en fotos’s!

 5. Annika

  wat een leuke opdrachten allemaal!

 6. Aicha Kroes-Yattara

  Ruikt echt lekker!

 7. Esther Hagen

  Hij is heerlijk. Heel ‘Schiers’!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *