Werfzeep_Twijnstraat

Werfzeep bij Ekoplaza

Deze aankondiging doen we met veel plezier: vanaf deze maand ligt Werfzeep bij elke Ekoplaza in Nederland!

Laatst zat ik (Rinske) met een vriendin te lunchen en vertelde haar hoe Werfzeep de laatste tijd groeit. Ze zei met oprechte verbazing in haar stem: “Oh, ik dacht dat jullie zo’n lief klein bedrijfje waren in Utrecht…jullie gaan gewoon nationaal!”

We moesten er om lachen, maar strikt genomen is het natuurlijk waar. We leveren al jaren aan Odin, en een aantal vestigingen van Ekoplaza bestelden onze zeep zelf, maar nu is het officieel. Ekoplaza heeft vestigingen in bijna alle grote steden in Nederland, en daar komen wij dus standaard te liggen.

Overigens blijven we óók een lief Utrechts bedrijfje: ons zeepteam is op twee handen te tellen en we maken nog altijd alle zepen in grote soepketels, met de hand. Dit zullen we ook altijd blijven doen. We vinden het heel bijzonder dat zoveel mensen blij zijn met onze zeep dat we tegenwoordig in heel het land te vinden zijn!

Werfzeep in Ekoplaza Twijnstraat

Assortiment bij Ekoplaza

Voorlopig is het standaardassortiment:

Dit rijtje Werfzeep staat dus in elke Ekoplaza in Nederland!

Werfzeep in Ekoplaza, nu in heel Nederland!

Natuurlijk wilden we gelijk zelf even een kijkje nemen. Deze foto’s zijn bij ons zeepatelier om de hoek gemaakt in de Ekoplaza Twijnstraat (Utrecht).

Een medewerkster, Gabrielle, was bij het cosmeticaschap aan het werk. Ze kende onze zepen nog niet, maar was bij voorbaat enthousiast. “Ik ben vooral benieuwd naar de shampoozepen,” zei ze. “Ik probeer al een tijdje de hoeveelheid plastic in mijn badkamer te verminderen.”

Gabrielle Ekopplaza Twijnstraat met Werfzeep kruidenshampoo

Spontaan zeepexperiment

Ik vond het heel leuk om met Gabrielle te praten en legde wat meer uit over de zepen. Toen ik over de calendulazeep vertelde raakte ze daar ook enthousiast over. “Ik heb best een moeilijke huid,” vertelde ze. “Als ik stress heb of me niet lekker voel, zie ik dat meteen terug. Dus ik ga deze zeker uitproberen, om te zien of het helpt.”

Over een aantal weken mailt Gabrielle me over het resultaat. Zo leuk!

Heb je altijd al Werfzeep willen uitproberen, maar werd je tegengehouden doordat er geen verkooppunt bij jou in de buurt was? Dan is dit je kans. En mocht je een zeepje in de Ekoplaza kopen en je ervaringen willen delen, dan zijn we daar heel benieuwd naar!

Gabrielle Ekopplaza Twijnstraat met Werfzeep kruidenshampoo

 

Reacties

12 reacties op “Werfzeep bij Ekoplaza”

 1. Nou ik wil ook even reageren
  Op de zeep.
  Heel bijzonder is de calendula zeep, voor mijn exceem huid, het is DE zeep waar ik tegen kan.
  Ben er heel blij mee en hoop dat die blijft.

  M.h.gr. manon.

  1. Rinske

   Wat geweldig Manon. Bedankt voor het delen! De calendulazeep is een favoriet van veel mensen, die blijft zeker in het assortiment:).

 2. Cathy Doorten

  Ik koop al sinds mei 2017 de zepen online bij jullie. Ik gebruik honingshampoo en calendula. Heb ook andere geprobeerd. Ben blij dat je ze nu ook kunt kopen bij de Ekoplaza waar ik regelmatig kom in Assen. Jammer vind ik wel dat je geen schoonmaak zeep bij hun kunt kopen. Die gebruik ik het meeste omdat ze ook in de hand zeep pompjes gaan. Ten zei je niet je handen kunt wassen met schoonmaak zeep ?

  1. Rinske

   Hoi Cathy, dat kan hoor! Wij zijn er zelf het meeste voor om het stuk zeep gewoon vast te laten, maar als je het echt wilt kun je van de schoonmaakzeep inderdaad een vloeibare zeep maken (op dezelfde manier als het wasmiddel). Wel heeft deze zeep, juist omdat het een schoonmaakzeep is, een wat minder romige/verzorgende receptuur. Dus als het daarom gaat is een stuk calendulazeep wat zachter voor je handen:).

 3. Sanne

  Helaas niet bij alle Ekoplaza’s! In Delft hebben ze het niet 🙁

  1. Rinske

   Ha Sanne, wat jammer! Het kan zijn dat ze in delen hun nieuwe voorraad in de winkel introduceren, dat gebeurde bij ons in de Twijnstraat Utrecht ook. In dat geval kan het nog komen. Verder zijn er een paar Ekoplaza’s in Nederland van onafhankelijke franchisenemers, en die zijn niet verplicht het standaardassortiment af te nemen. Als je de reden wilt weten, kun je het denk ik het beste aan de manager van jouw Ekoplaza vragen. Succes!

 4. Cathy Doorten

  Hopenlijk kan je de schoonmaak zeep ook snel kopen bij de ekoplaza. Vind het echt jammer dat ik die alleen via de webwinkel moet bestellen om mee schoon temaken.

  1. Rinske

   Hoi Cathy, misschien zit er een verkooppunt bij je in de buurt? Die staan allemaal hier: https://www.werfzeep.nl/nl/verkooppunten/verkooppunten-in-utrecht/
   Veel succes!

 5. F. Smits

  Sinds enige tijd gebruik ik de haarzeep, maar die kan ik via de webside niet vinden, ook via ekoplaza niet gevonden. Wordt deze toch nog wel gemaakt. Ben er super tevreden over.

  1. Rinske

   Hoi F, jazeker, we maken nog steeds shampoozepen! https://www.werfzeep.nl/nl/honingshampoo.html en https://www.werfzeep.nl/nl/kruidenshampoo.html
   Bedankt voor de complimenten:) Groetjes, Rinske

 6. Cathy Doorten

  https://www.ekoplaza.nl/search/?qry=werfzeep

  Man schoonmaak zeep is wel tekoop op de website van Ekoplaza. Want antwoord op mn vraag heb ik niet gekregen

  1. Rinske

   Hoi Cathy, welke vraag was dat? Ik zie alleen een eerdere comment dat je hoopt dat je de schoonmaakzeep gauw bij Ekoplaza kunt bestellen, klopt dat? Ik had geantwoord met een link naar onze verkooppunten.
   Fijn dat het is gelukt in elk geval! Het varieert soms per Ekoplaza welke zepen er worden ingekocht, fijn dat de website sowieso de schoonmaakzeep heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *