Wij aan de Werf

Onze zepen worden ingepakt bij Wij aan de Werf, een bijzondere sociale werkplaats in een ruime werfkelder aan de Oudegracht. Ik vind het een hartverwarmende plek. Mensen die in aanraking zijn gekomen met de psychiatrie kunnen zich hier thuis voelen en weer op adem komen. Ze kunnen hier wennen aan nieuwe sociale contacten en ook verschillende taken oppakken. Inmiddels is er een heel team dat Werfzeep inpakt, en dat gaat fantastisch.

Jolanda van Wij aan de Werf in Utrecht - Werfzeep

Jolanda runt Wij aan de Werf sinds april 2000. Ze benadrukt het ‘wij’ in de naam: ‘Deelnemers en professionals, we doen het samen.’

Inpakken bij Wij aan de Werf - Werfzeep

Wij aan de Werf, huiskamer en fijne werkplek

‘Het is een huiselijke, sfeervolle werkplek waar al deze mensen welkom en veilig zijn als hun psychiatrische aandoening vlamt, maar ook als hun aandoening niet opspeelt. Van hieruit kunnen mensen hun leven weer oppakken en vooruit kijken. Het inpakwerk en de contacten met Werfzeep helpt hen hierbij. Zelfstandigheid stimuleren we door de verantwoordelijkheid bij deze mensen te houden. Dat maakt dat er heel kleurrijke mensen bij Werfzeep over de vloer komen’, zegt Jolanda over Wij aan de Werf.

Zeepkoerier per fiets

Zo is er naast de mensen die inpakken ook een Zeepkoerier op de fiets. Meerdere keren per week brengt en haalt hij dozen zeep. En er is een Chef zeep die het team aanstuurt.

Zeep inpakken bij Wij aan de Werf - Werfzeep

Zeep inpakken bij Wij aan de Werf - Werfzeep
Inpakken bij Wij aan de Werf.
Oudegracht in Utrecht - Werfzeep
Onze zeepkoerier per fiets op de Oudegracht in Utrecht.

Wij aan de Werf maakt deel uit van stichting Wij 3.0 die activiteiten biedt in een veilige omgeving, maar wel midden in de samenleving. Ik vind het zo mooi dat onze zeep hieraan bijdraagt.

Wij aan de Werf aan de Oudegracht in Utrecht

En toch ook een grappige gedachte: de cirkel is weer rond. Ooit begon ik met Werfzeep in een werfkelder aan de Oudegracht en nu wordt elk stuk zeep weer ingepakt in de mooie werfkelder van Wij aan de Werf!


Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “Wij aan de Werf”

  1. Julie

    Is deze sociale werkplaats nog steeds actief ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *