onze winkeldisplay

Zeepdisplays van Amerpoort

Er zit een heel verhaal achter de winkeldisplays voor onze zepen. De sociale houtwerkplaats in Amersfoort maakt ze voor ons. Als je de volgende keer Werfzeep in de schappen ziet staan, dan weet je met hoeveel aandacht en concentratie de display waar ze op uitgestald staan is gemaakt!

Zeepdisplays van sloophout

Jaren geleden ontwierpen we onzeze zeepdisplay voor onze verkooppunten. Van sloophout en met het Werfzeep logo erop. Ondanks dat het heel leuk werk is om ze te maken hadden we er steeds maar nauwelijks de tijd voor. En een complete houtwerkplaats vol gereedschap hebben we helaas ook niet (al is dat wel een toekomstdroom). Terwijl steeds meer winkels aangaven de zeep op deze display te willen aanbieden!

Werkplaats Amerpoort in Amersfoort

De oplossing vonden we bij de sociale houtwerkplaats in Amersfoort, vlakbij dus. De werkplaats maakt onderdeel uit van Amerpoort, waar mensen met een verstandelijke beperking begeleid worden bij wonen, werken en dagbesteding.

Sociale werkplaats Amerpoort in Amersfoort - Werfzeep

‘Samen werken goed leven’

Amerpoort bestaat al zestig jaar en ondersteunt ruim 2300 mensen, en biedt ze de mogelijkheid mee te doen aan het dagelijkse leven.

‘Samen werken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat is de missie van Amerpoort.’

Mocht je net zo’n geschiedenisgek zijn als ik, dan is het leuk om over het ontstaan van Amerpoort in 1955 te lezen: ‘Helpen waar niemand helpt’ was de grondgedachte van een groep nonnen. En nu gebeuren er dus nog steeds mooie dingen!

Naast winkeldisplays ook droogbakken

We kregen een telefoontje van Anke, die de houtwerkplaats leidt. Ze zei dat er weer een lading displays en droogbakken klaar was. Want naast de winkeldisplays maken ze inmiddels ook droogbakken voor ons; we hebben een grote droogkast in ons zeepatelier gebouwd waar de zepen een maand lang in rijpen, alleen hadden een paar schappen ervan nog geen lade. Die laatste rij lades is nu dus ook gemaakt.

Sociale werkplaats Amerpoort in Amersfoort - Werfzeep
Anke aan het werk met Geert-Jan.

Sociale werkplaats Amerpoort in Amersfoort - Werfzeep

Afgedankte pallets

Op de werkplaats heeft iedereen zijn specialiteit. Zo werkt Bianca met het ruwe materiaal; als er afgedankte pallets binnenkomen dan haalt zij ze met beleid uit elkaar. De latten kunnen nu aan een nieuw leven beginnen in de vorm van winkeldisplay of droogbak.

Sociale werkplaats Amerpoort in Amersfoort - Werfzeep
Geert-Jan zet een droogbak in elkaar. 

Droogbakken

Geert-Jan werkt aan onze droogbakken voor de droogkast waarin onze zepen elk een maand in zullen rijpen. Hij werkt hier nu anderhalf jaar.
Sociale werkplaats Amerpoort in Amersfoort - Werfzeep
Gerard werkt aan de winkeldisplay.

De winkeldisplay

Gerard werkt hier al sinds 1992, hij maakt de winkeldisplays. Dat gaat met een enorme concentratie. Ze zitten daarom niet alleen als een huis in elkaar, ze worden ook met eindeloos geduld geschuurd en opgepoetst.

Sociale werkplaats Amerpoort in Amersfoort - Werfzeep

En het resultaat staat in allerlei winkels. Hieronder staan ze te pronken in de schappen van De Groene Winkel in Zeist en De Natuurwinkel in Utrecht.

Onze winkeldisplay in de Groene Winkel - Werfzeep
De Groene Winkel.
Onze winkeldisplay in de Natuurwinkel - Werfzeep
De Natuurwinkel.

Het overzicht met al onze winkels vind je hier.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

2 reacties op “Zeepdisplays van Amerpoort”

 1. Eveline

  Goedenavond,
  De zeepdisplay ziet er prachtig uit !!! Kan je er ook een kopen ?
  Met vriendelijke groet
  Eveline

  1. Evelien

   Dag Eveline, wat een grappige vraag! Heb je een winkel? Of is het voor iets anders?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *