Onze nieuwe vegan shampoo: de kruidenshampoo

In de zeepserie over onze shampoobars introduceren we dit keer: onze nieuwste vegan shampoo, de kruidenshampoo! Een tweede, veganistische (zonder honing) shampoobar stond al een tijdje op onze to do lijst. We kregen ook vaak mailtjes met de vraag of en wanneer hij zou komen. Nu is het eindelijk zover en we zijn er super blij mee!

kruidenshampoo, vegan shampoo bar van Werfzeep met hop, gember, calendula en ceder

Ontwikkeling

Voor het ontwikkelen van de nieuwe vegan shampoo ben ik de ‘kruidenbijbel’, onze overige kruidenboeken en het internet ingedoken met als doel het samenstellen van een lijst van planten en kruiden die het haar en de hoofdhuid helpen ondersteunen. Het werd een lange lijst met allerlei heilzaam groen, waar Evelien en ik uiteindelijk samen enkele ingrediënten van gekozen hebben om daadwerkelijk in de vegan shampoo te gebruiken.

We kozen voor een fijne basis met onder andere olijfolie en karitéboter; een extract met hop, Oost-Indischekers en brandnetel. Een maceraat met calendula en gember. En een heerlijk viertal etherische oliën: ylang ylang, ceder, palmarosa en ravensara. Een zacht zoete zeep, met een kruidig tintje.

Bij het kiezen van ingrediënten hebben we voornamelijk gezocht naar planten en kruiden die een gevoelige hoofdhuid ondersteunen, zoals calendula, hop -die ook meer volume geeft en bij roos kan helpen- en ceder. Al is de kruidenshampoo ook fijn als je niet per se een goevelige hoofdhuid hebt natuurlijk.
Mocht je lang haar hebben; we horen vaak dat de kruidenshampoo daar erg fijn voor is!

vegan haarzeep van Werfzeep in gebruik: zacht schuim voor zacht, verzorgd haar

vegan kruidenshampoo van Werfzeep in gebruik: zacht schuim voor zacht, verzorgd haar, geschikt voor lang haar!

Vegan shampoobars maken

Dit is de eerste zeep waar ik op deze manier aan de ontwikkeling bijgedragen heb. Het voelde dan ook erg bijzonder om de eerste 300 kruidenshampoo’s te mogen maken, en nog leuker om daarna ook echt deze vegan shampoo in gebruik te kunnen nemen!

 hopbellen voor in onze shampoo bar: kruidenshampoo! - Werfzeep - Humulus lupuluskruidenextract in de pan als basis voor onze vegan haarzeep - Werfzeep

Hop in de zeep

Hop is denk ik wel het meest fotogenieke en vrolijke plantje wat ik ken. Elke keer als ik het afweeg voor in de kruidenshampoo word ik er blij van. Rechts de hop, brandnetel en Oost-Indischekers in de pan.

Kruidenextract, getrokken in de grote zeeppan als basis voor shampoo bars van Werfzeep Biologische etherische olie mix voor in de kruidenshampoo: Werfzeep haarzeep
Het extract; klaar om te zeven en af te koelen voor verder gebruik. En rechts de etherische oliën!

Zeepbeslag van de kruidenshampoo - Werfzeep zeepkeuken Vers zeepbeslag in de mal gegoten - de keuken van Werfzeep

En zo waren de eerste 300 kruidenshampoo’s een feit!

Ondertussen loopt deze vegan shampoo al bijna net zo hard als de honingshampoo, heel leuk om te merken dat jullie er net zo blij mee zijn als wij!

kruidenshampoo, biologische haarzeep van Werfzeep!

Benieuwd geworden? Bestel de kruidenshampoo hier.

Eerdere blogs in deze serie vind je hier.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *