Werfzeep - onze zeepziederij

Zeep van de dag: honingshampoo en koffiescrub

Onze zeepkeuken hebben we zo gebouwd (lees: heeft Laurens zo gebouwd) dat we tegelijkertijd in de zeeppannen kunnen roeren. Vandaag maken we de koffiescrub en honingshampoo. En dat laten we graag aan je zien!

300 zeepjes per dag

Vandaag hebben Laurens en Anne-Fleur weer 300 zeepjes gefabriceerd. Hieronder zie je een fotoverslag én video van het proces.

Onze zeepziederij - shampoo bars maken! Werfzeep
Laurens maakt hier de honingshampoo, Anne-Fleur de koffiescrub.

Werfzeep Koffiescrub

Zelf zeep maken met koffie voor onze koffiescrub - Werfzeep
Koffie!

Een kijkje in de zeeppan.
Zelf zeep maken - koffiescrub - Werfzeep
Koffiescrub, vers in de zeepmal.

Koffiescrubzeep is een lekker robuuste scrubzeep. Onze koffie halen we bij Boot Koffie, koffiebranders uit Baarn. Deze biologische koffie komt van de Kachalu Coffee Growers Association uit Santander, Colombia.

Scrubben met koffie is fijn voor je handen na zwaar werk in de tuin of de keuken, het neutraliseert ook geurtjes zodat je handen niet de hele dag naar knoflook blijven ruiken. Maar als benenscrub onder de douche is deze zeep ook helemaal perfect. Ik gebruik hem wekelijks voor een flinke peeling.

De geur is zwaar en verwarmend en fris tegelijk door de combinatie van citroengras, patchouli, nootmuskaat, kaneel en kurkuma.

Werfzeep honing shampoo bar

Zelf zeep maken - solid shampoo bar - Werfzeep
Honinghampoo vers in de zeepmal.

Tot slot de zijdeachtige okergele honingshampoo, vers in de mal. Na de gelfase zal het donkerder van kleur zijn. Morgen worden ze gesneden en kunnen ze de droogkast in. En over een maandje mogen ze de wereld in!

Solid Shampoo bar

Onze solid shampoo bar  wast je haar op milde wijze. Neemolie, avocado– en castorolie zijn heel goed voor je hoofdhuid en doordat deze haarzeep geen agressieve reinigingsmiddelelen zoals SLS bevat en ook geen synthetische, gladde laagjes op je haar aanbrengt, krijgt je haar het natuurlijke volume terug. Shampoo is onze hardstlopende zeep!

Deze shampoo geurt naar de combinatie van neemolie, eucalyptus, lavendel en wortel- en korianderzaad. Honing maakt je haar lekker zacht.

Solid shampoo gebruik je door het stuk zeep over je haar te wrijven, dit levert lekker veel schuim op. Minder grondig kan ook door de zeep tussen je handen op te schuimen en vervolgens het schuim door je haar te masseren.Tot slot kun je het combineren met natuurlijke haarspoeling. Hier delen we een supersimpel maar heel effectief recept.

Naar welke zeep gaat jouw voorkeur uit? De Werfzeep honingshampoo of koffiescrub? Laat gerust een reactie achter!

Reacties

8 reacties op “Zeep van de dag: honingshampoo en koffiescrub”

 1. Chris

  Koffiescrub! Gebruik ik altijd in de keuken. Heerlijk! 🙂

  1. Evelien

   Mooi zo Chris! Daar maken we het voor! Dank voor je berichtje. 🙂

 2. Marloes

  Ik gebruik al zeven jaar jullie shampo en wil niets anders meer! Dankjewel! groetjes Marloes

  1. Evelien

   Hoi Marloes, nou dat is wel heel fijn om te horen. Dankjewel en nog vele jaren shampooplezier gewenst! Hartelijke groet, Evelien

 3. Beste , wij hebben na het volgen van jullie workshop onze eerste zeep gemaakt , maar hebben nog enkele vragen ; moet je ook nog handschoenen aandoen om de zeep te snijden ? En hoe zie je of de zeep
  droog genoeg is om te snijden ?

  1. Evelien

   Hoi Nana, je hoeft niet per se handschoenen aan met snijden en je voelt als het goed is vanzelf dat de zeep mooi droog is! Het moet zo hard zijn dat je het vast kunt pakken zonder vingerafdruk, als een blokje klei. Als het zachter of natter voelt dat dit is er iets misgegaan of moet je misschien nog even wachten. Succes!

 4. Kirsten

  Hoi! Ik heb jullie werfzeep boek en maak graag zeep. Ik zou ook een shampoo bar zelf willen maken, werkt dat op dezelfde manier? Of gebruiken jullie een andere verzepingsmethode?

  Groetjes,

  1. Rinske

   Hoi Kirsten, in principe is het een gewone zeepbar, met de goede schuim- en hardheidssamenstelling. Ons eigen recept is het geheim van de kok, maar met wat experimenteren en de kennis uit het boek kom je zeker een heel eind:). Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *