Team Werfzeep: Hadassa

Sinds winter 2019 is ons team bijna verdubbeld, en daar laten we graag wat meer van zien! In een nieuwe serie blogs maak je elke keer kennis met één van de Werfzepers. Vorige keer gaf Alvaro het stokje door aan Hadassa, een van onze nieuwste collega’s, die dol is op boeken en to-do-lijstjes.

StudiodeRijk_Hadassa aan het werk Werfzeep

Hoe ben je bij Werfzeep terecht gekomen?

Dat ging eigenlijk heel toevallig. Ik werkte bij de bieb en had mijn oog al laten vallen op het Zeepboek, dus gelijk nadat het uitkwam kon ik het reserveren. Door het boek raakte ik helemaal enthousiast. Ik was al wel bezig met thuis dingen zelf maken, maar zeep durfde ik nog net niet aan. De achtergrondinformatie en de recepten in het boek hielpen me de drempel over. Ik vond het zo interessant om te lezen over alle ingrediënten en planten, dat ik gelijk ook de website van Werfzeep ben gaan uitpluizen. En daar kwam ik een vacature tegen, die nog één dag openstond. Dus toen heb ik gelijk heel spontaan een brief geschreven.

Werfzeep ingredient-amandelUiteindelijk werd ik niet uitgekozen, maar een paar weken later nam Evelien wel contact met me op, omdat ze mijn brief zo leuk geschreven vond. Ik bood aan om vrijwillig webpagina’s voor de ingrediënten te gaan schrijven. Dat heb ik een aantal maanden gedaan, toen kwam er een plek vrij binnen het team en had ik dus het geluk dat ik echt bij Werfzeep kon komen werken.
Inmiddels ben ik trouwens ook over mijn zeepangst heen: ik heb al twee keer het basisrecept gemaakt, met eigen geurmengsels. Nu begint het weer te kriebelen en wil ik de bloesemzeep gaan maken. Ik wacht op de amandelbloesem!

Werfzeep atelier Hadassa pakt zeep inWat doe je precies?

Mijn functie is assistent productiemedewerker. In de praktijk verdeel ik mijn tijd vooral tussen de webshop en het inpakken van bestellingen voor winkels, en communicatietaken zoals mails beantwoorden en blogs schrijven. Het leuke van de webshop is dat je zo vaak complimenten van klanten voorbij ziet komen in het opmerkingenveld. Of je kunt een lief kaartje schrijven, omdat de bestelling een cadeautje is. Aan blogs schrijven en mails van klanten beantwoorden, vind ik dan weer leuk dat je echt in de achtergrond van de zepen en de ingrediënten duikt.

Ik werk in de ochtend vaak alleen in onze bestellingenwerkplaats en creëer daar dan helemaal mijn eigen ordening. Sowieso ben ik daar wel van, ik hou enorm van to-do-lijstjes afvinken [lacht]. En het werk op zo’n ochtend bestaat eigenlijk helemaal uit kleine to-do-lijstjes, dus het is erg bevredigend als je alles afhebt.

Het is niet zo dat we met z’n allen de bossen in trekken, wat mijn idyllische associatie bij het Zeepboek van tevoren was. Maar wat ik echt hetzelfde vind als in het boek, is de sfeer en het enthousiasme voor het zeepmaken. De zorgvuldigheid waarmee er met de ingrediënten wordt omgesprongen. Er is zoveel respect voor het proces, niets wordt zomaar in de zeep gekwakt, alles heeft een functie. Ik vind het heel boeiend om daar steeds meer over te weten te komen.

Werfzeep atelier Hadassa zeep mal

Wat is de link tussen je dagelijkse leven en Werfzeep?

Er is wel een duidelijke link met het schrijven en zoeken naar verdieping. Ik heb literatuurwetenschappen gestudeerd en ben eigenlijk nog aan het uitproberen wat het beste bij me past qua werk. Wat dat betreft vind ik het heel erg leuk dat ik bij Werfzeep communicatiedingen mag doen. Dat heb ik ook een tijdje voor de bibliotheek gedaan, en ik werk op dit moment ook twee dagen bij een ander bedrijf waar ik de communicatie doe. Ik ben vooral heel veel aan het leren over wat ik interessant vind en wat werkt.
team Werfzeep Hadassa vakantie
In mijn vrije tijd houd ik erg van koken en bakken. Bakken lijkt eigenlijk best wel op zeep maken: je moet ook heel nauwkeurig en geconcentreerd werken, anders mislukt het. Oh, en ik lees heel veel. Ja, natúúrlijk heb ik daar ook een lijstje voor: een to-read-list. Ik probeer een boek per week te lezen. Soms houdt dat wel in dat ik op zaterdag de hele middag zit te lezen, maar ik vind dat heerlijk. Zo dwing ik mezelf om te ontspannen. En als ik een boek echt stom vind lees ik het niet uit hoor, zo erg ben ik dan ook weer niet.

Ah, wat leuk dat Alvaro vroeg naar mijn ‘boek van de week’. Deze week is dat Anne of Avonlea, het tweede deel van Anne of Green Gables. Ik vind hem minder leuk dan het eerste deel, maar wel leuk genoeg om uit te lezen.

Wat is je favoriete zeep?

Eigenlijk twee heel tegengestelde zepen: de ylang ylangzeep en de vetiverzeep. In de lente en zomer vind ik het bloemige van de ylang ylangzeep heel erg lekker. En in de winter is dat aardse en warme van de vetiverzeep juist fijn. Er ligt nu een vetiverzeep in de badkamer en je ruikt hem al als je de deur opendoet, heerlijk.

Aan wie wil je het stokje doorgeven?

Aan Anne-Fleur, want in tegenstelling tot mij is die hier juist al heel lang. En ze maakt zulke mooie dingen! Ik heb een vaasje van haar, dat stond eerst in de badkamer maar daar zag ik het niet vaak genoeg, dus nu heb ik het in de woonkamer gezet. Elke keer als ik ernaar kijk word ik gelukkig.

Hadassa met het Zeepboek! - Team Werfzeep

Reacties

Eén reactie op “Team Werfzeep: Hadassa”

  1. Christine

    Hai, wat leuk om jouw verhaal te lezen. Zelf zou ik ook graag bij jullie willen werken, vooral het inpakken en klaarmaken van bestellingen , ben ook van de to-do lijstjes..Zeep is net als chocolade, je krijgt er geen genoeg van! Veel plezier met je werk! En mochten jullie nog hulp gebruiken…

    Groeten Christien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *