Workshop zeep maken met Wij aan de Werf

Onze zepen worden met de hand ingepakt door een team van super inpakkers van Wij aan de Werf. Ze kwamen laatst bij ons langs om zelf zeep te maken. In dit blog geven we een voorproefje van onze Werfzeep workshop zeep maken. (Dus als het jou ook leuk lijkt: geef je op!)

Bedankje

Wij aan de Werf, een bijzondere sociale werkplaats aan de Oude Gracht, pakt al enkele jaren onze zepen in. Drie keer in de week komen ze op de fiets dozen vol ingepakte zepen omruilen voor kale zepen. Om ze eens extra te bedanken voor de fijne samenwerking nodigden we ze uit voor een workshop zeep maken.

Workshop zeep maken bij Werfzeep

Workshop zeep maken

Zoals bij al onze workshops kwam er eerst een uitleg over het maakproces van de zeep. Daarna gingen alle etherische oliën ieders neus langs en gingen we vervolgens in groepjes van twee aan de slag. Iedereen mocht zijn/haar favoriete geur en olie uitkiezen om daarna zelf zeep mee te maken.

Workshop zeep maken bij Werfzeep

Eén van de deelnemers had zelf citroengeranium meegebracht uit eigen tuin, om in de zeep te gebruiken. Het rook heerlijk fris en zag er super leuk uit.

Workshop zeep maken bij Werfzeep

Workshop zeep maken bij Werfzeep

Workshop zeep maken bij Werfzeep

Na het afmeten en wegen van de ingrediënten, het smelten van de oliën en het mengen van alles, werd het zeepmengsel dus in kleine ‘broodjes’ gegoten. Heel makkelijk met een cakeblik.

Workshop zeep maken bij Werfzeep

Na een maandje drogen in de droogkasten werden de zelfgemaakte zeepjes gesneden en samen met de in te pakken zepen opgehaald. Leuk dat ze na alle jaren inpakken eens eigen zeepjes kunnen gebruiken!

Krijg je kriebels om zelf ook zeep te maken? We geven een of twee keer per maand een workshop in onze zeepfabriek. Kijk hier voor de komende workshops. Wie weet tot ziens!


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “Workshop zeep maken met Wij aan de Werf”

 1. Gerald Scheepmaker

  gaaf zeg! leuk om handmatige zeep te produceren, is wat eens anders dan die industriële zeep uit de supermarkt/drogisterij
  ga zo door mensen!

  1. Evelien

   Dank voor je superleuke reactie Gerald! Wij gaan gewoon zo door.:-) groetjes Evelien

 2. Hoi mijn naam is fadumo
  Ik zoek workshop zeep een kaase maar ik heb via google deze
  Biologisch handgemaakt.

  1. Rinske

   Hoi Fadumo, op het moment geven wij helaas geen workshops. Succes met je zoektocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *