Zeep van de maand: chocoladeswirl

Vandaag lichten we onze heerlijk romige chocoladeswirl zeep uit. Want het was weer eens tijd om deze zeep te maken. En met de kerst voor de deur leek het ons een mooie zeep om een blog aan te wijden, want wie kan er nou niet genoeg van chocolade krijgen in deze koude tijden?

Chocoladeswirl zeep maken - cacaoboter - Werfzeep

Chocoladezeep

De chocoladeswirl zeep zit tjokvol cacaoboterkaritéboter en macadamiaolie en is hierdoor een heerlijke romig zeep, onwijs voedend en zacht voor de huid. Hij schuimt lekker en heeft een milde chocoladegeur. De milde geur van de zeep komt volledig van de cacaoboter en de heerlijke chocolade van Mesjokke.

De chocoladeswirl is, samen met de karitézeep en olijfzeep, één van onze zepen zonder toegevoegde etherische olie. Dat kan prettig zijn als je niet van sterkte geuren houdt of allergisch bent voor de meeste etherische oliën.

Chocoladeswirl zeep maken - pan vol cacaoboter en karitéboter - Werfzeep
De voedende cacao- en karitéboter.
Cacaomassa - chocoladeswirl zeep maken - Werfzeep
De chocolade, of eigenlijk cacaomassa, (want er is nog geen suiker of iets anders aan toegevoegd) van Mesjokke.
Gesmolten cacaoboter en karitéboter - chocoladeswirl zeep maken - Werfzeep
De gesmolten cacao- en karitéboter.
Chocoladeswirl zeep maken - Werfzeep
De swirl in de chocoladeswirl maken we door het zeepmengsel te splitsen. In één van de twee pannen voegen we de Mesjokke chocolade toe.

Chocoladeswirl zeep maken - Werfzeep

Chocolade gieten

Het mengsel zónder chocolade gieten we als eerste in de mal; de mooie donkere mix wordt er vervolgens rustig ingegoten en met een spatel door het lichte mengsel heen geswirld. Zo weten we dus nooit precies hoe een swirl er uit gaat zien en dat zorgt soms voor leuke verrassingen!

Chocoladeswirl zeep maken - Werfzeep

Chocoladeswirl zeep maken - Werfzeep

Omdat we zo fan zijn van Mesjokke en onze samenwerking, bieden we tijdelijk de zeep en chocolade als setje aan! En nóg leuker, we geven ook tweemaal zo’n setje weg via onze instagram! Update: inmiddels is de winactie voorbij en zijn de setjes uitverkocht.

Meer weten over waar de biologische chocolade vandaan komt? Lees deze blog over Mesjokke chocolademakers.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *