Jullie boekzepen

Geplaatst op

Geplaatst in

Nu het Zeepboek een tijdje uit is, komen de eerste foto’s van gelukte zepen bij ons binnen. Zo mooi om te zien hoe mensen hun eigen draai aan de recepten geven: een swirl in plaats van een egale zeep, een persoonlijk stempeltje… In deze blog een overzicht!

De meeste mensen beginnen met het basisrecept. Slim, want hier zitten nog geen extra ingrediënten of technieken in, dus je krijgt een goede feeling voor de verzeping en hoe die precies werkt.

Zeepboek basisrecept Werfzeep

Petra maakte deze mooie, pure zepen. “Ik vond het heel leuk om te doen…kan niet wachten om met de andere recepten aan de slag te gaan!”

Ook leuk om te zien: vormpjes. Wij maken onze zepen altijd in precies dezelfde vorm, zodat al onze klanten zeepjes van 100 gram ontvangen. Maar als je thuis voor jezelf zeepjes maakt, hoeft dat natuurlijk niet. Linda maakte ook het basisrecept, maar goot het resultaat onder andere in een bloemvorm.

Werfzeep zeepboek basiszeep recept

Linda: “De zachtroze zeepjes zijn een basiszeep, gekleurd met een meekrapextract dat ik bij de loogoplossing heb gevoegd. Ik probeerde eerste een oliemaceratie met meekrap maar die wilde maar niet kleuren….een extractie in water gaf wel een mooie kleur.”

Leuk ook om te horen dat jullie zelf creative oplossingen bedenken zoals hierboven. Met zeeprecepten kun je, binnen de basisverhoudingen, best experimenteren. Zeker als je er niet 300 tegelijk hoeft te maken maar lekker in je eigen keuken staat.

Marjolein van V. gaf haar calendulazeepjes de vorm van vlindertjes:

zeepboek calendulazeep recept

Echt geweldig zijn ze. En de komende jaren kan Marjolein al haar vrienden en familie voorzien van zeep!

Marjolein L. drukte in haar stukjes basiszeep een stempeltje, ook supermooi:

Zeepboek basiszeep recept

Marjolein: “Ik ben heel trots op mijn eerste zeepjes…ik kan niet wachten om ze te gaan gebruiken :-)”

Tot slot maakte Linda ook nog de brandnetelzepen uit het boek. Maar ook hier gaf ze een eigen draai aan: ze maakte er een swirl van in plaats van een egale zeep.

Zeepboek brandnetelzeep recept Werfzeep

Linda: “Ik wou zo graag een zeep maken recht uit de natuur…en brandnetel die stond er nog volop, dus die kon ik gebruiken. Ik heb er wel een tweekleurige versie van gemaakt, want ik vond de chlorofylextractie zo leuk en wonderlijk om te doen dat ik het effect ervan wou zien in de zeep (in contrast met het zeepbeslag zonder de chlorofyl).”

Dit is natuurlijk de essentie van wat we met het boek hoopten over te brengen. Werken met wat je in de natuur kunt vinden, en je creativiteit gebruiken om er iets moois van te maken waar je zelf blij van wordt. We zijn ontzettend trots op al deze nieuwe zeepmakers, en hopen nog veel meer foto’s van jullie binnen te krijgen!