Rozebottelweldaad De Volkskrant Olthuis Werfzeep

Rozenbottelrecept in de Volkskrant

Vandaag is er een recept uit ons Zeepboek getest in de Volkskrant. De hoofdstukken in het boek verschuiven met de seizoenen mee, van vroege lente tot barre winter. En precies nu is het rozenbotteltijd! En dus werd er voor de test het ‘Wat kun je er nog meer mee?’-recept voor rozenbottelsoep gekozen.

Zeepboek: Rozenbottel

In het hoofdstuk Rozenbottel plukken we een kom vol rijpe bottels, maken hier moes van en verwerken de moes tot een ingewikkelde druppel-swirlzeep. Ingewikkeld omdat het zeeprecept het op-twee-na-laatste van het boek is, en de moeilijkheidsgraad oploopt.

Zeepboek Rozenbottel recept Werfzeep

Zeepboek Werfzeep vegan rozenbottelsoep recept review in de Volkskrant

Rozenbottelsoep

En als je dan toch een middag in de weer bent met moes koken van rozenbottels, dan kun je natuurlijk meteen aan het avondeten beginnen! Want zoals je in het begin van het hoofdstuk kunt lezen zijn rozenbottels mega-gezond en de perfecte vitamineboost tijdens deze kou. Ik heb een hartige soep gemaakt van rozenbottels, waarin de rinse, volle smaak ten volle te proeven is.

(Elk ingrediënt in het boek barst zo van de goede eigenschappen dat ik er een extra recept van heb toegevoegd, zodat je na het zeepzieden nog even door kan. Bij rozenbottels is dat dus soep (én naan van de rozenbottelzaadjes, die je na het moes zeven overhoudt.))

Het Zeepboek bestaat volledig uit vegan recepten, zo ook de soep.

Zo ziet het rozenbottelsoeprecept er in het boek uit:

Zeepboek Werfzeep vegan recept review in de Volkskrant

Rozenbottelrecept in de Volkskrant

En Loethe Olthuis heeft de soep gemaakt voor De Volkskeuken in de krant!

Loethe Olthuis de Volkskrant - De Volkskeuken - Werfzeep De Volkskeuken: Rozebottelweldaad - Loethe Olthuis recept WerfzeepDe Volkskrant

En zoals je ziet, ziet haar soep er ook heerlijk uit! Het is een grote eer natuurlijk dat het Zeepboek op deze manier zo snel al in de krant verschijnt, en haar complimenten over de werking van Werfzeep zijn ook niet mis.

Hieronder zie je het artikel uit de papieren krant.

Rozenbottelrecept in de Volkskrant Loethe Olthuis review Werfzeep

Werfzeep- recept vegan naanDus nu kun je ook aan de slag! En als je de soep net zo lekker vindt als wij ga je er wellicht nog van zeepzieden ook. En anders kun je altijd nog het naan-recept opzoeken in het Zeepboek, want rozebottelnaan maakt rozebottelsoep helemaal compleet.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *