Stel je zeepvragen aan Evelien

Geplaatst op

Geplaatst in

Misschien had je het al gelezen: er komt een tweede druk van het Zeepboek aan! Ter ere van die gelegenheid kun je nu alle zeepvragen kwijt die je altijd al aan Evelien wilde stellen.

Toen ik voor het eerst met het Zeepboek aan de slag ging, deed ik al vrijwilligerswerk voor Werfzeep. Daardoor had ik de luxe dat ik mijn vragen direct aan Evelien kon stellen.

Tijdens een telefoontje met haar vroeg ik hoe ik ervoor kan zorgen dat het loogmengsel en basisoliënmengsel tegelijk goed op temperatuur komen. Want, oh, wat had ik zitten klungelen met mijn eerste basiszeepje: dan waren de vetten weer te ver afgekoeld, had ik ze weer heel even opgewarmd, was het loogmengsel weer te koud geworden, enzovoort. Wat fijn dat ik Evelien toen om hulp kon vragen, daarmee werd ik echt verder geholpen in mijn zeepmaakskills.

Uiteindelijk zijn mijn eerste basiszeepjes goed gelukt!

Vraagbaak naar aanleiding van de tweede druk

Ik schrijf deze blog op een bijzonder moment: de tweede druk van het boek ligt bij de drukker! Op de foto zie je de stapels gedrukte pagina’s klaarliggen om te worden samengevoegd tot mooie twee kilo wegende Zeepboeken.

Werfzeep Zeepboek tweede druk drukker

Dit willen we graag vieren met alle Zeepboekfans. Het lijkt ons leuk jullie de kans te geven om, net als ik in het begin, jullie zeepvragen direct aan Evelien te stellen.

Heb jij ook een vraag voor Evelien? Zet hem onder deze blog, of mail naar post@werfzeep.nl. Ik zal al jullie vragen doorgeven aan Evelien en de antwoorden verzamelen in een nieuwe blog! PS Ik zal dan óók het antwoord op mijn temperatuurvraag verklappen.

Evelien signeert Zeepboek tijdens de boekpresentatie