NPN Drukkers en Studio Vrijdag zeepboek zelf zeep maken

Tweede druk Zeepboek

Ruim twee jaar geleden brachten we het Zeepboek uit. Tot onze vreugde werd het boek heel goed ontvangen en inspireerde het veel mensen om thuis zeep te leren maken. Zoveel zelfs, dat het boek helemaal uitverkocht raakte…en dus werd het tijd voor een tweede druk! Hieronder een fotoverslag.

Werfzeep Zeepboek zeeprecepten zeepmakenZeepboek: idee en crowdfunding

Het begon een paar jaar geleden met een idee van Evelien: om te vieren dat Werfzeep tien jaar bestond, wilde ze graag haar kennis over zeep en planten delen in een boek. Met niet alleen recepten voor zeep, maar ook voor het bereiden van plantenextracten, heerlijke maaltijden, zalfjes, en nog veel meer.

Terwijl het concept voor het boek rijpte, gingen we op zoek naar een uitgever. Al snel bleek dat het moeilijk zou worden zo’n dik, full-colour boek zonder compromissen te maken. Daarom namen we het heft in eigen handen en startten een crowdfunding. Die werd massaal ondersteund door jullie! Heel fijn, want daardoor konden we het boek precies zo maken als we zelf wilden.

Van schets tot boek

Werfzeep Zeepboek inspiratie opzet

Het werk aan het boek begon: in Evelien’s boshuisje op Landgoed Wickenburgh. Natuurlijk met de kruidenbijbel en honden Roxy en Daisy bij de hand.

Werfzeep Zeepboek zeeprecept smeerwortelzeep

Langzaam groeide het Zeepboek van een idee tot een echt boek: inclusief elf recepten, die natuurlijk uitgebreid getest werden door ons Werfzepers. lancering van Zeepboek boekpresentatie WickenburghOp de foto links zie je Evelien de gekleurde laagjes van een smeerwortelzeep opgieten, terwijl fotograaf Laura de Rijk – die verantwoordelijk is voor bijna alle prachtige foto’s in het boek! – op een stoel staat om alles vast te leggen.

Rechts op de foto zie je Evelien met het resultaat: een prachtig, dik Zeepboek. Deze foto werd gemaakt bij de boekpresentatie op Wickenburgh, een feestelijke middag vol vuurkorven, taartjes, gesigneerde boeken…en natuurlijk voor alle bezoekers zeep om mee naar huis te nemen.

Zeepboek in vogelvlucht

En dit is ‘m dan: het Zeepboek in vogelvlucht!

Tweede druk

Wat we niet hadden kunnen denken toen er ontelbare pallets vol boeken in onze werkplaats werden afgeleverd, gebeurde toch. Het boek raakte helemaal uitverkocht. En dus werd het tijd voor een tweede druk. Qua inhoud niet verschillend van de eerste: het is nog steeds dezelfde rijke, inspirerende gids voor thuiszeepmakers!

NPN Drukkers en Studio Vrijdag zeepboek zelf zeep makenOp deze foto zie je twee samenwerkingspartners zonder wie we het boek nooit hadden kunnen maken, en die ook weer een belangrijke rol speelden bij de tweede druk: NPN Drukkers in Breda, en Sappho Panhuysen van Studio Vrijdag.

Studio Vrijdag is net als Werfzeep gevestigd in het pand van DRUK, en al jaren onze vaste vormgever. Sappho was vanaf het begin nauw betrokken bij het boek en verzorgde de prachtige vormgeving en beeldredactie. In NPN Drukkers vonden we een partner die bereid was het boek met veel zorg, aandacht en zo milieuvriendelijk mogelijk te drukken. Ook voor de tweede druk werkten we weer samen.

Sappho Laura Zeepboek drukkerij NPN Drukkers
Hierboven zie je hoe dat gaat, zo’n boek drukken. Laura en Sappho houden hier een grote spread vast, die later verwerkt zal worden tot een aantal individuele pagina’s van het boek.

Nu in de winkel

Werfzeep Zeepboek zelf zeep maken zeep leren makenEn daar is ‘ie dan: de tweede druk in volle glorie. Nu in de winkels (hier in de Boekenbar in Utrecht) en uiteraard te bestellen via onze webshop. Dat we nog maar veel mensen enthousiast mogen maken om ook thuiszeepmaker te worden!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *