Werfzeep_zeepboek_anijszeep_recept

Zeep voor de feestdagen

Nu beginnen over zeep voor de feestdagen, lijkt misschien alsof je pepernoten ziet begin september: veel te vroeg. Maar dat is het niet; zeepjes moeten ruim een maand uitrijpen. Wil je zelfgemaakte zeep cadeau doen met de feestdagen, dan kun je dus het beste vroeg beginnen – net als wij!

In het atelier zijn we al druk bezig extra zeep te maken. Op onderstaande foto: Sephora met de zeeptoren van vandaag, allemaal zepen voor een Kerstorder.

Werfzeep-feestdagen-zeeporder

Zeep maken in het atelier

Zeep maken is voor ons veel meer dan alleen in heerlijk geurende pannen roeren. Zo houden we ook rekening met voorraden en inkoop van grondstoffen, de opslagruimte die we hebben, transport van en naar de inpakwerkplaats, en de snelheid van de inpakkers.

GezondNU Werfzeep
Op bovenstaande foto: kratten vol zeep in de droogkast.
werfzeep-inpakwerkplaats-biga
Medewerkers van BIGA, een van de sociale werkplaatsen die zeep voor ons inpakken, druk bezig met de rozenzeep.

Dit maakt ons werk eigenlijk alleen maar leuker. Het is de sport om alles zo in te plannen dat we zoveel mogelijk zepen voor iedereen kunnen maken, en ook nog steeds onze liefde en aandacht kunnen geven aan elke individuele batch zeep.

Heb je een bedrijf en wil je voor de feestdagen extra zeep bij ons bestellen, mail ons dan nu, dan kijken we wat we voor je kunnen doen!

Zelf thuis aan de slag

Als thuiszeepmaker heb je natuurlijk niet per se te maken met kasten vol voorraad en een inpakwerkplaats. Maar wel met rijptijd, zeepexperimenten en maceraten die nog moeten trekken. Vroeg beginnen is ook dan geen overbodige luxe, voor je het weet is het december!

Evelien signeert Zeepboek tijdens de boekpresentatie

Nu bijna een jaar geleden brachten we ons Zeepboek uit. Op de foto: Evelien signeert op de boekpresentatie de eerste exemplaren.
De komende maanden zullen we om het eenjarig bestaan te vieren, wat extra aandacht besteden aan het boek. En we beginnen nu – omdat je als thuiszeepmaker ook het beste vandaag nog kunt beginnen met je zeep voor de feestdagen!

Het boek barst van de recepten, je kunt er inspiratie uit opdoen om een zeep te creëren met winterse ingrediënten, maar je vindt ook recepten die je op de letter nauwkeurig kunt volgen, met voorbereidende extract-recepten erbij.

Zeepboek swirlzeep inkijkexemplaar
Een pagina uit het Zeepboek.

Het afgelopen jaar hebben we veel mails van thuiszeepmakers gekregen. Mensen die door het Zeepboek hun hobby nog verder konden verdiepen, of juist mensen die door het boek zo enthousiast werden dat ze zelf voor het eerst thuis zeep gingen maken.

zeepboek_calendula_recept

Thuis kun je de geweldigste dingen doen met je zeepjes: Marjolein van V. maakte calendulazeep in de vorm van vlinders en hartjes. Zoiets is  natuurlijk superleuk om kado te geven.

Werfzeep_zeepboek_anijszeep_receptMayna maakte dit prachtige ‘laddertje’ met anijszeep. Ziet er ook zo feestelijk uit!

Feestelijke timing

Of je nu het Zeepboek hebt, er door deze blog nieuwsgierig naar bent geworden of al een doorgewinterde zeepmaker bent: zepen voorbereiden om straks je zelfgemaakte zeepjes te kunnen weggeven is een goed idee. Wie weet wil je nog wat experimenteren met verschillende vormpjes of plantenextracten, en kun je pas als de zepen gedroogd zijn, beoordelen of het is gelukt. Nu heb je nog tijd genoeg om iets aan te passen en een tweede poging te wagen. En natuurlijk wil je je zepen straks nog leuk – en milieuvriendelijk – inpakken. Ook daar gaan we een blog aan wijden.

Ga je zelf zeepcadeaus maken voor de feestdagen en vind je het leuk om het resultaat met ons te delen? Stuur ons dan een mailtje, we vinden het geweldig om jullie zepen te zien!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *