Team Werfzeep Rinske op kleed met kat

Team Werfzeep: Rinske

Sinds winter 2019 is ons team bijna verdubbeld, en daar laten we graag wat meer van zien. In een nieuwe serie blogs maak je elke keer kennis met één van de Werfzepers. Vorige keer gaf Anne-Fleur het stokje door aan Rinske, onze chef communicatie. En omdat het minder leuk is om jezelf te interviewen, neemt Hadassa deze keer het interview af.

Hoe ben je bij Werfzeep terecht gekomen?

Dat ging eigenlijk heel grappig. Vier jaar geleden wandelde ik langs een woonboot waar een kennis bleek te wonen. Ze nodigde me in de tuin uit voor koffie, en even later verscheen Anne-Fleur (die ik dus niet kende!). We raakten aan de praat en ik vertelde dat ik mijn werk als zelfstandige copywriter soms best eenzaam vond. Ik miste collega’s. Daarop raadde Fleur me aan een kopje koffie te gaan drinken met Evelien. Na dat kopje koffie was ik helemaal warmgelopen voor Werfzeep en heb ik vrijwillig mijn diensten aangeboden. Ik weet nog dat mijn toenmalige vriend er niets van begreep, haha. “Zeep? Wat moet je nou weer met zeep?” Maar voor mij was het een hele intuïtieve keuze. Ik was al veel bezig met tuinieren, en mijn link met de natuur aan het herontdekken. Het ambachtelijke van Werfzeep, de visie en sfeer, pasten goed in waar ik naar op zoek was. Dus ik begon met vrijwilligen, en niet lang daarna vroeg Evelien of ik het team wilde komen versterken als betaalde medewerker.

Werfzeep markt met Rinske en Evelien

Wat doe je precies?

Toen ik er kwam werken was Werfzeep nog heel klein, met alleen Buba, Anne-Fleur, Laurens & Evelien. Iedereen deed alles, dus ik ben ook begonnen met zeep maken en snijden en dergelijke. Voor zeep maken bleek ik met mijn hoge stressgevoeligheid niet in de wieg gelegd, dus ik ben me in overleg meer bezig gaan houden met de communicatie.

Werfzeep Rinske doet communicatie in het atelier Werfzeep zat in een periode van richting bepalen en nadenken over hoe de identiteit neergezet moest worden. Daar heb ik met Evelien veel over gespard. Ik herinner me nog goed de overlegmomenten bij Koffie Leute op de bank. Erg inspirerend om bij te dragen aan de Werfzeepgeest en hoe die bewaakt moest worden.

Nu ben ik bezig met alles rond klantcontact en communicatie. Ik schrijf blogs, mails, nieuwsbrieven en vul de social media en website. Het werk is iets meer uitvoerend geworden. Nu haal ik mijn inspiratie vooral uit mijn fijne collega’s! Tijdens corona heb ik thuis gewerkt en nu ik voorzichtig weer af en toe naar het atelier kan komen, geniet ik extra van de positiviteit en het werkplezier dat iedereen heeft. Ik vind het mooi iedereen dat zich zo volledig inzet, niemand loopt de kantjes ervan af.

Wat doe je in je dagelijkse leven naast Werfzeep?

Dat is de laatste tijd heel erg veranderd. Ik was veel aan het schrijven en werkte aan mijn eigen roman, daarnaast was ik veel bezig in mijn tuin en met kunst. En toen kwam corona, dat is echt een omslagjaar geweest. Mijn langdurige relatie ging uit en ik verhuisde naar een huis zonder tuin. Het was een turbulente tijd en ik stopte even met schrijven.

Rinske Werfzeep team wandkledenTegelijk begon ik ook met iets nieuws: ik heb mijn eigen bedrijfje opgericht waarvoor ik in opdracht kleden ontwerp en haak. Ik heb het tuinieren een beetje vervangen door haken, haha. Omdat ik mijn tuin toch wel miste, heb ik een paar tegeltjes voor mijn huis gewipt. Ik heb er mooie bloemen geplant en ga er graag op mijn klapstoeltje zitten.

Werfzeep team Rinske's minituinWat ik heel bijzonder vind: sinds ik dat minituintje heb gemaakt, merk ik dat er veel minder afval dan voorheen voor mijn huis gegooid wordt, en dat er zelfs minder gauw geparkeerd wordt. Dat laat me de kracht van positiviteit zien, en – een beetje mijn levensmotto – dat het zin heeft om mooie dingen te maken. Het schrijven heb ik ook weer opgepakt, alleen schrijf ik nu meer gedichten en korte verhalen. Binnenkort wordt mijn eerste korte verhaal gepubliceerd! Verder ben ik ook weer aan het coachen op het gebied van teksten. Mijn eerste uitje in een lange tijd gaat een voorstelling van een comedian zijn met wie ik aan teksten heb gewerkt. Zo merk ik dat dingen na een zwaar jaar weer langzaam beginnen op te bloeien.

Wat is je favoriete zeepje?

Zo moeilijk om te kiezen! Als eerste denk ik toch aan de rozenzeep, dat vind ik zo’n heerlijk vrouwelijke en luxe geur. Als ik zin heb om te baden in luxe, gebruik ik altijd die zeep.

‘s Ochtends gebruik ik ’t liefst een kickstartzeepje: een fris zeepje dat me helpt wakker te worden. Nu is dat de Botanische Tuinen II met bergamot en verbena. Een superlekkere zeep, hij is fris en kruidig, met een vleugje citroen.

Aan wie wil je het stokje doorgeven?

Aan Merel, omdat zij me altijd opvrolijkt. En omdat ze me heeft gepusht tot het bingewatchen van WandaVision, waar ik haar heel dankbaar voor ben.

Team Werfzeep Rinske op kleed met kat

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *