workshop zeepmaken

Workshop zeepmaken

Update 2023: inmiddels geven we al een paar jaar geen workshops meer – deze blog is puur voor de inspiratie:).
Onze workshop zeepmaken heeft Laurens de afgelopen jaren altijd in z’n eentje geleid, maar sinds een tijdje nemen Buba en ik (Anne-Fleur) het langzaam van hem over. In het begin heel spannend maar gelukkig is het ook super leuk! Voor de eerste workshop die Buba en ik samen gaven hadden we wat Drukkers (mensen die ook in Druk werken), vrienden en familieleden uitgenodigd, om het iets minder spannend te maken. Het resultaat was een fijne middag en heerlijk geurende zeepjes!

Werfzeep zeepworkshop

Workshop zeepmaken

Onze zeepmaakworkshops bestaan altijd uit een deel theorie-Wat gaan we doen? Hoe maak je zeep? Waar moet je op letten? Welke planten kun je gebruiken? En uitleg over etherische oliën.

Gevolgd door praktijk: zeep maken! In duo’s maak je een broodje zeep, genoeg voor 4 stukjes per persoon, helemaal van begin tot eind. Dat houdt in dat we eerst een extract trekken van verschillende planten (deze kies je zelf uit) als basis voor de zeep. Het zeeprecept krijg je van ons. Voor de geurmelange moedigen we je vooral aan op je neus te vertrouwen, maar daarin helpen we je ook.

workshop zeepmaken
De tafel vol met alle benodigdheden.

Werfzeep workshop zeepmaken

workshop zeepmaken
Britt, het nieuwste lid van Team Werfzeep!
workshop zeepmaken
Sappho en Seda van Studio Vrijdag, onze buren hier in Druk, al onze prachtige wikkels komen van hun hand.
workshop zeepmaken
En mededrukker Katia van Labour of Art was erbij.

workshop zeepmaken

Heel leuk om het zeepmaakproces op deze manier met anderen te kunnen delen, het is namelijk hartstikke leuk om te doen, zeker zo samen met Buba! En dan heb je na een maand (de zeepjes moeten eerst nog een maandje ‘drogen’) ook nog eens je zelfgemaakte zeepjes om lekker mee te douchen of cadeau te doen.

Ook een workshop zeepmaken komen volgen? Leuk! We geven elke maand een workshop, kijk in onze webshop wanneer er nog plek is en om te reserveren (vanaf september zijn er nog plekken vrij).


Geplaatst

in

door

Reacties

7 reacties op “Workshop zeepmaken”

 1. Walrabenstein

  Beste mevr,meneer

  Ik zou heel graag een cursus zeep maken bij u willen volgen.
  Het lijkt mij geweldig om het te leren.
  Ik hoor graag van u.
  Met vriendelijke groet,
  Diana Walrabenstein

  1. Rinske

   Hoi Diana,

   we hebben op het moment nog een paar plekjes vrij in het najaar. Op onze website zie je onder het kopje ‘workshops’ alle data!

 2. Anneke Tuinema

  Is het mogelijk om in deze corona tijd nog een cursus zeep maken te volgen

  1. Rinske

   Hoi Anneke, helaas gaan we voorlopig geen workshops meer geven. Misschien is het Zeepboek iets voor je? Groetjes, Rinske

  2. Patricia Hinse

   Beste mensen,
   Geven jullie inmiddels weer workshops? Ik zou graag van begin tot eind zeep leren maken samen met een vriendin, maar ik kan het kopje nergens in het menu vinden.
   Gr. Patricia

  3. Rinske

   Hoi Patricia, helaas hebben we na de coronatijd geen vast team meer beschikbaar om workshops te geven. We beraden ons wel op nieuwe manieren om mensen bij het atelier te betrekken, maar daar zijn we nog niet helemaal uit. Het Zeepboek is voor nu de beste optie als je zelf zeep wilt leren maken; op social media zullen we het daarnaast zeker aankondigen als we iets plannen!

  4. Rinske

   Hoi Patricia, helaas hebben we na de coronatijd geen vast team meer beschikbaar om workshops te geven. We beraden ons wel op nieuwe manieren om mensen bij het atelier te betrekken, maar daar zijn we nog niet helemaal uit. Je kunt het beste onze social media in de gaten houden, en als je nu al zeep wilt leren maken is het Zeepboek je beste optie. Veel succes in elk geval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *